4 Ιανουαρίου 2012

18:18
Ληστρική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank την πρόθεση των υπουργών Υγείας και Εργασίας, να ενταχθεί το ΤΑΥΤΕΚΩ, από 1.2.2012 στο "Ταμείο - τέρας" που δημιούργησαν στα πρότυπα του ΙΚΑ, τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Σύλλογος “αυτό το έκτρωμα, Σοβιετικής έμπνευσης σύστημα υγείας οι κύριοι Υπουργοί το βαφτίζουν διαρθρωτική αλλαγή για την περίθαλψη των Ελλήνων!!”.

Παράλληλα ο Σύλλογος θεωρεί ότι “στόχος τους ήταν και είναι η υφαρπαγή των αποθεματικών του μόνου βιώσιμου τομέα Υγείας (των Τραπεζοϋπαλλήλων), που ξεπερνούν τα 450 εκατ. ευρώ (εισφορές ασφαλισμένων και Τραπεζών) προκειμένου να καλύψουν τη ζημιά της δικής τους κακοδιαχείρισης στα άλλα Ταμεία με στόχο να ξεγελάσουν την Τρόικα, για μια ακόμη φορά, ότι δήθεν μειώνουν τα ελλείμματα”.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι σ’ αυτό το Ταμείο – τέρας θα ενταχθεί πλέον το σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας (ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι). Καταργούνται τα ατομικά συνταγολόγια, γίνονται ενιαίες οι παροχές ιατρικής περίθαλψης προς τα κάτω, καθιερώνεται συμμετοχή 25% σε εξετάσεις και ορθοπεδικά είδη, ενώ η πρόσβαση στους γιατρούς θα γίνεται με ενιαίο σύστημα μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 184 όπου θα προγραμματίζονται τα ραντεβού 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

Ακόμη περικόπτεται κατά 50% το επίδομα τοκετού, καταργούνται τα επιδόματα συμπαράστασης, οι αμοιβές καθηγητών, οι κατασκηνώσεις, οι επιδοτήσεις ημερών ασθενείας και τοκετού και τέλος τα έξοδα κηδείας (όχι μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά!).

Έφθασαν μάλιστα στο σημείο, σημειώνει ο Σύλλογος, ενώ γνώριζαν ότι η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΥΤΕΚΩ έληγε, να μην προχωρήσουν σε νέο διορισμό μελών Δ.Σ. προκειμένου να οδηγήσουν, όπως και έγινε, το Ταμείο σε στάση πληρωμών αφού δεν υπάρχει νομιμοποίηση λογαριασμών και υπογραφών!!

Και ο Σύλλογος καταλήγει “η ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας να προχωρήσει στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, εξαντλείται κάθε φορά (ενόψει της έλευσης των ελεγκτών της Τρόικας) στο γνωστό πλέον πλιάτσικο κάθε αποταμίευσης είτε των συνεπών πολιτών, είτε των υγειών ασφαλιστικών οργανισμών είτε των μη ελεγχόμενων από το κράτος σοβαρών επιχειρήσεων”.

Τέλος σημειώνεται ότι “σε αυτή την ισοπέδωση πρέπει να αντιδράσουμε όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι. Είναι χρέος των Συλλόγων και της ΟΤΟΕ να ακυρώσει αυτές τις πολιτικές που διαλύουν την ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική μας προστασία που βασίζεται αποκλειστικά στις εισφορές των εργαζομένων και των Τραπεζών.”

Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.