10 Ιανουαρίου 2012

08:46
Την «έξωση» των ΙΧ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης επιθυμεί ο Γιάννης Μπουτάρης, μέσα από ένα πλαίσιο δράσεων που βάζει σε εφαρμογή, το οποίο θα δίνει προτεραιότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις πεζοδρομήσεις.

«Το αυτοκίνητο πέθανε. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε αλλιώς. Η σκέψη μας φτάνει ακόμη και σε πλήρη απαγόρευση του ΙΧ από το κέντρο της πόλης» δήλωσε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, σώμα ελεγκτών της δημοτικής αστυνομίας, «δαγκάνες» και γερανούς για τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

«Καμία ρύθμιση δεν μπορεί να υπάρξει στην πόλη, αν δεν μπουν μέτρα αυστηρής αστυνόμευσης, είτε κάμερες, είτε σώμα ελεγκτών, δεν πρόκειται τίποτα να προχωρήσει» δήλωσε και κάλεσε τους πολίτες να αλλάξουν νοοτροπία.

Οπως ανακοίνωσε, στο τέλος Ιανουαρίου έρχονται οι «δαγκάνες» που θα ακινητοποιούν τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και παράλληλα προχωρεί η σύναψη σύμβασης για να αξιοποιηθούν και γερανοί από τη δημοτική αστυνομία.

Ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται η μεταφορά αρμοδιοτήτων που αφορούν τη χωροθέτηση και την κατασκευή χώρων στάθμευσης, τις ειδικές λωρίδες των λεωφορείων και τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση των συγκοινωνιακών θεμάτων στους τοπικούς φορείς.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.