19 Δεκεμβρίου 2011

16:46


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΟΙ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ
"ΣΦΑΓΗ" ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


"Σφαγή" στα ΕΛΤΑ. Ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος κατέθεσε ερώτηση σήμερα στη Βουλή, για τη δράση του διευθυντή ακίνητης περιουσίας των ΕΛΤΑ, Ευάγγελου Παπαχρήστου.

Σε βάρος του Παπαχρήστου υπάρχει εμπιστευτικό πόρισμα της διεύθυνσης εσωτερικού ελέγχου ( από τον Φεβρουάριο του 2005) που του καταλογίζει σοβαρότατες ευθύνες για κατατμήσεις έργων, απευθείας αναθέσεις και υπέρ-κοστολογήσεις.

Παρόλα αυτά, ο κ. Παπαχρήστος, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του βουλευτή, έχει αυξήσει εντυπωσιακά την περιουσία του, με μεζόνετες στο Διόνυσο και πολυτελή αυτοκίνητα, τοποθετήθηκε σε θέση "κλειδί" στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Παρά το πόρισμα η σημερινή διοίκηση ανέθεσε στον Παπαχρήστο της διεύθυνση ακίνητης περιουσίας των ΕΛΤΑ με αποτέλεσμα αυτός να συνεχίζει την δράση του (κατέτμησε έργο αξίας 2.000.000 για να το μοιράσει σε δικούς του) σε βάρος της περιουσίας των ΕΛΤΑ και προς ίδιο όφελος.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το κορυφαίο–σύμφωνα με το πρωτόκολλο–στέλεχός της, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΤΑ, υπέβαλλε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του από τη θέση!

Οι λόγοι της παραίτησης δεν έγιναν γνωστοί, αλλά πολλοί αναφέρουν ότι αιτία ήταν η απόφαση του Δ.Σ. ΕΛΤΑ ( με 7 αρνητικές ψήφους έναντι 2 θετικών ), να μην προχωρήσει στην έκδοση σειράς γραμματοσήμων με αφορμή την επέτειο των 170 χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας (μεγάλος πελάτης του ΕΛΤΑ).

Έκδοση για την οποία, όπως λέγεται, είχε δεσμευτεί ο παραιτηθείς, όμως δεν κατάφερε να υλοποιήσει τη δέσμευσή του, λόγω σφοδρών αντιδράσεων που υπήρξαν για το θέμα κυρίως από την πλευρά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που είναι και ο ένας από τους δύο μετόχους του ΕΛΤΑ, με ποσοστό 10% και ανταγωνιστής στην τραπεζική αγορά της Ε.Τ.Ε.

Ίσως βέβαια να συντρέχουν και άλλοι λόγοι οι οποίοι μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστοί…

Ο Πάνος Βουρνάς ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΚ Ιταλίας και του ΠΑΣΟΚ ( παρέστη στην ιδρυτική του Διακήρυξη ) και είχε διατελέσει και την περίοδο 1984-1989 Γενικός Διευθυντής των Ελληνικών Ταχυδρομείων ( έτσι λεγόταν τότε ο Διευθύνων Σύμβουλος) και το 1993-1996 Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η άποψη των περισσότερων ταχυδρομικών για τον απελθόντα πλέον Πρόεδρο του Οργανισμού, είναι ότι πρόκειται για εξαιρετικά κομματικό, πλην όμως ευγενή στους τρόπους και τη συμπεριφορά, άνθρωπο.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.