9 Δεκεμβρίου 2011

00:14


Το ενδεχόμενο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξετάζει ο Δήμος, όπως προέκυψε από σημερινές δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, «κάποια στιγμή θα απαγορευτεί η κυκλοφορία στο κέντρο» και μάλιστα «για το σκοπό αυτό θα γίνει κυκλοφοριακή μελέτη από το δήμο».

Η «αποβολή» των ΙΧ θα αφορά την πυρίκαυστη ζώνη του κέντρου, η οποία μελλοντικά δεν αποκλείεται να είναι ανοιχτή μόνο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και ταξί),τα επαγγελματικά αυτοκίνητα και τα οχήματα των κατοίκων του κέντρου.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μπουτάρης γνωστοποίησε ακόμη πως ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει από το υπουργείο Μεταφορών τη σύνταξη μελέτης και την υλοποίηση πέντε νέων λεωφορειόδρομων, αλλά το υπουργείο αδιαφόρησε: «Μας κούνησαν το μαντήλι από το υπουργείο [...]Δεν πήραμε απάντηση».

Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε ακόμη την ενόχλησή του για τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια που καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν είχε ένα μπαζούκας θα στόχευε και θα έριχνε».

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.