25 Νοεμβρίου 2011

08:59
Αναρτήθηκε από Βετεράνος


Την αποτυχία τους να βοηθήσουν τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες ομολογούν τρεις βουλευτές «φίρμες» του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι προσπαθούν τώρα να επωφεληθούν από τις επιτυχείς κινήσεις του υπουργού Μεταφορών Μάκη Βορίδη για την άμβλυνση των συνεπειών από την εφεδρεία στον τομέα αυτό.

Ετσι, αφού πρώτα ψήφισαν τον νόμο για την εργασιακή εφεδρεία χωρίς να προβάλουν καμία αντίρρηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας και οι Δ. Κουσελάς και Αν. Μακρυπίδης θυμήθηκαν με ζηλόφθονο τρόπο ότι είχαν καταθέσει τροπολογία με την οποία ζητούσαν την εξαίρεση των εργαζομένων σε αστικές συγκοινωνίες και ΟΣΕ.

Το θέμα έθεσε προχθές στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο Χρ. Πρωτόπαπας, ενώ χθες επανήλθαν οι τρεις με ανακοίνωσή τους, στην οποία θύμιζαν την κατάθεση της τροπολογίας στις 14 Οκτωβρίου, αφού οι οργανισμοί είχαν ήδη τεθεί σε καθεστώς εξυγίανσης και, όπως εξηγούσαν, η πρόσθετη εφαρμογή της εφεδρείας «θα επέφερε σημαντικά προβλήματα λειτουργίας των οργανισμών αυτών εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της εξυπηρέτησης των πολιτών».

«Η τροπολογία μας δεν έγινε αποδεκτή» σημειώνουν με εμφανή πικρία. «Πρόσφατα όμως πληροφορηθήκαμε ότι το θέμα επανεξετάζεται και μάλιστα ότι εκκρεμεί και η τελική απάντηση του υπουργού Οικονομικών» συνεχίζουν, κρυπτόμενοι πίσω από τον νέο υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη, ο οποίος επανεκκίνησε το θέμα, υποχρεώνοντας σε υπαναχώρηση τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

«Εν όψει αυτής της εξέλιξης, κρίνουμε αναγκαίο και για λόγους που έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική λειτουργία των οργανισμών και την εξυπηρέτηση των πολιτών να επαναφέρουμε το θέμα που είχαμε εισηγηθεί με την τροπολογία μας» συνεχίζουν, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει θετική διέξοδος.

Ερωτηθείς τι θα σημαίνει αν απορριφθεί η πρότασή τους και γίνει δεκτή αυτή του κ. Βορίδη, ο κ. Πρωτόπαπας υποστήριξε (Ράδιο 9) ότι θέλει να λυθεί το πρόβλημα και δεν τον πειράζει «αν θέλει να συμμετέχει ο κ. Βορίδης ή κάποιος άλλος κύριος», παρατηρώντας πάντως με νόημα ότι «θα πρέπει, προτού απορρίψουμε ή δεχτούμε κάτι, να το σκεφτούμε καλά». Η πικρία του πάντως ξεχείλισε, όταν αναρωτήθηκε αν «έπρεπε να γίνει άλλη κυβέρνηση για να συζητήσουμε ένα θέμα στην πραγματική του διάσταση», σημειώνοντας ότι το είχαν θέσει, αλλά ξεχνώντας προφανώς ότι ψήφισαν τον εν λόγω νόμο.

Εφημ.Δημοκρατία

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.