12 Νοεμβρίου 2011

12:04




Αυτό το σατυρικό video από την ιστοσελίδα nma.tv της Ταϊβάν δείχνει το παγκόσμιο κλίμα για την Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, ακόμα και σε χώρες της μακρινής Άπω Ανατολής.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “To ρητό του Κολλεγίου Άμχερστ είναι το “Terras Irradient”, που στα λατινικά σημαίνει “ας διαφωτίσουν τις χώρες”. Διαφωτισμένοι ή όχι, οι απόφοιτοι του Άμχερστ Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς έχουν τελευταία βυθίσει στο δράμα την ελληνική πολιτική σκηνή.

Μετά από πολύ πέρα δώθε πάνω στη συμφωνία διάσωσης από την ΕΕ και προκαλώντας το θυμό σχεδόν των πάντων, ο Παπανδρέου τελικά αποφάσισε να αποχωρήσει. Πρόκειται να τοποθετηθεί ένας μεταβατικός πρωθυπουργός, όμως όταν γίνουν οι εκλογές μέσα στην ερχόμενη χρονιά, ο άνθρωπος που θα καταλάβει τη θέση του πρωθυπουργού θα μπορούσε να είναι ο παλιός του συγκάτοικος στο κολλέγιο / φιλο-εχθρός στη ζωή, Αντώνης Σαμαράς.

Ως φοιτητές, ο Παπανδρέου ήταν ένα αριστερών πεποιθήσεων παιδί των λουλουδιών που του άρεσε να γρατζουνάει την κιθάρα του, ενώ o άλλoς ήταν ένας συντηρητικός φοιτητής οικονομικών που αγαπούσε τα οικονομικά της ελεύθερης αγοράς, αλλά και το να διοργανώνει πάρτι για τους φοιτητικούς συλλόγους. Οι δυο τους αστειευόντουσαν πάνω από μια πίτσα στο υπνοδωμάτιο, ότι μια μέρα θα κυβερνούσουν την Ελλάδα μαζί. Όμως ακολούθησαν διαφορετικά πολιτικά κόμματα και κατέληξαν τελικά άσπονδοι ανταγωνιστές. Ο Παπανδρέου ακολούθησε τα βήματα του πατέρα και του παππού του και τελικά έγινε Πρωθυπουργός το 2009. Την ίδια χρονιά, ο Σαμαράς εκλέχτηκε αρχηγός στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Παπανδρέου δεν είναι ο μόνος ηγέτης στην ΕΕ που έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης κρατικού χρέους που βασανίζει την Ευρώπη. Ο Μπερλουσκόνι ήδη αποχωρεί από τη θέση του Πρωθυπουργού της Ιταλίας.”

Μετάφραση: RYaN


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.