27 Νοεμβρίου 2011

16:34
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 66 ΑΤΟΜΑ

Σπείρα η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος πολιτών στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και στο κέντρο της Αθήνας, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αθήνας. Συνελήφθησαν 66 άτομα, τα οποία είχαν κάνει 18 ληστείες και 101 κλοπές.

Από τους συλληφθέντες οι 58 είναι αλλοδαποί και ο 8 Έλληνες. Οι αλλοδαποί προέρχονται κυρίως της Βορείου Αφρικής, της Βαλκανικής Χερσονήσου, καθώς και της Μέσης Ανατολής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η σπείρα κατά το τελευταίο εξάμηνο, έχει διαπράξει 101 κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, καθώς και 18 ληστείες σε ανυποψίαστους πολίτες μέσα και έξω από σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ).

Επίσης, όπως προέκυψε, είχε διαπράξει και 28 κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε 12 διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων αντικειμένων, διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας, 53,8 γραμμάρια χασίς, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας κια 5.275 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τις ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, την αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς επίσης και άλλα αδικήματα που αφορούν σε παραβάσεις των διατάξεων για τα ναρκωτικά και την παραμονή στη χώρα.

Με αφορμή την εξάρθρωση της εν λόγω σπείρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, συνεχάρη τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιανόπουλο, καθώς και το Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο.

"Συνεχίστε με προσήλωση στους νόμους του κράτους δικαίου. Συγχαρητήρια σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες των υπηρεσιών Ασφαλείας. Ο αγώνας ενάντια στην εγκληματικότητα είναι διαρκής. Εξάλλου αυτή είναι η απαίτηση των πολιτών και η υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας να εγγυάται την ασφάλεια στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Η εποχή μας είναι ταραγμένη, βιώνουμε την οικονομική κρίση και την ύφεση, οι αιτίες ανάπτυξης της εγκληματικότητας είναι πολλές. Οι πολίτες για να ελπίζουν και να αισθάνονται ασφαλείς θέλουν να νιώθουν ότι οι δυνάμεις τις Ελληνικής Αστυνομίας είναι στο πλευρό τους σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση"", δήλωσε ο Χ. Παπουτσής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛ.ΑΣ

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.