18 Νοεμβρίου 2011

14:16
Να παγώσει το μέτρο της εφεδρείας προκειμένου να μελετηθεί καλύτερα το ζήτημα, και να εξορθολογιστούν οι επιπτώσεις του, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Συζητώντας με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Βορίδης είπε ότι θα υπάρξει συνάντηση των εμπλεκομένων υπουργών για το θέμα τις επόμενες ημέρες.

Ο υπουργός είπε μεν ότι "η εφεδρεία είναι οριζόντιο μέτρο", εξήγησε όμως ότι στα επιχειρησιακά σχέδια των ΔΕΚΟ δεν είχε προβλεφθεί στον τρόπο οργάνωσης των υπηρεσιών και των εσόδων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις και στην παροχή υπηρεσιών και στα έσοδα.

Φέροντας ως παράδειγμα τις δημόσιες συγκοινωνίες, ανέφερε ότι με δεδομένη την εφαρμογή της εφεδρείας ως έχει, στις 28 Νοεμβρίου, θα καταργηθούν οι κενές οργανικές θέσεις και πρόσθεσε ότι "επιστροφή προς τα πίσω δεν υπάρχει".

"Ζήτησα, λοιπόν την πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης ώστε να εξορθολογιστούν οι επιπτώσεις του μέτρου", κατέληξε.

Εξάλλου, προβληματισμό για τις λειτουργικές επιπτώσεις που θα προκύψουν σε αρκετές υπηρεσίες του Δημοσίου από την εφαρμογή της εφεδρείας εξέφρασε και ο Δ. Ρέππας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επικαλούμενος τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή της εφεδρείας και τις αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση δημοσίων υπαλλήλων, εκτίμησε ότι οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο θα ξεπεράσουν έως το τέλους του χρόνου τον αριθμό που αναμένεται.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.