6 Νοεμβρίου 2011

22:55

Στη διαδρομή της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου -Άργους μεταξύ Κορίνθου και Σολομού υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια μια τεράστια περιουσία του ΟΣΕ παρατημένη κυριολεκτικά στην τύχη της.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το θέμα στο οποίο αναφερόμαστε σήμερα .

Μας το έκανε γνωστό ένας συμπολίτης μας αγρότης που περνάει από εκείνο το σημείο και βλέπει καθημερινά να λεηλατείται η μεγάλη αυτή περιουσία του Οργανισμού.

Αριστερά από τις γραμμές με κατεύθυνση το Άργος και σε ακτίνα αρκετών στρεμμάτων είναι παρατημένοι χιλιάδες τόνοι από σιδηρογραμμές καθώς και άλλοι τόσοι τόννοι από σιδηρόξυλο που χρησιμοποιείται για να πατήσουν επάνω οι σιδερένιες γραμμές.

Κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς ο Οργανισμός παρήγγειλε αυτό το τεράστιο υλικό και για ποιο σκοπό. Κάποιοι που γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας των ΔΕΚΟ μας είπαν ότι έτσι γίνεται συνήθως. Χρειάζονται δέκα και παραγγέλνουν χίλια για να πάρουν και το ανάλογο “δωράκι” τους !

Γιατί δεν το χρησιμοποίησε πουθενά ο ΟΣΕ και το άφησε για πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο και έρμαιο στις ορέξεις όσων θέλουν να το κλέψουν;

Απ ότι μας πληροφόρησε ο συμπολίτης , που μας έδωσε την σημαντική αυτή είδηση , έχει δει κατά καιρούς αρκετούς καλοθελητές κυρίως ρομά να κλέβουν υλικό.

Εκείνο που τους εμποδίζει είναι το μεγάλο βάρος κάθε σιδηρογραμμής που είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθεί χωρίς τα κατάλληλα μηχανήματα. Δηλαδή γερανό και ανοιχτή νταλίκα.

Γι αυτό εφαρμόζουν - κυρίως οργανωμένες ομάδες που ασχολούνται με την εμπορία του πανάκριβου σιδήρου - την διαδικασία του τεμαχισμού με μεγάλα σιδεροπρίονα και το φόρτωμα σε κλειστά φορτηγά.

Πάντως διόλου απίθανο κάποια στιγμή να εμφανιστούν κάποιοι “ειδικοί” παριστάνοντας συνεργείο του ΟΣΕ και να αρχίσουν να φορτώνουν τα πάντα. Και αυτό μπορεί ήδη να έχει συμβεί αφού λείπει σοβαρή ποσότητα υλικού, όπως την θυμάται ο συμπολίτης μας που περνάει συχνά από εκεί.

Επί πλέον δεν υπάρχει καμία περίφραξη και καμία φύλαξη του χώρου.

Τους πρώτους μήνες όπως πληροφορηθήκαμε στο βαγόνι που βρίσκεται εκεί έκαναν βάρδια δυο υπάλληλοι του ΟΣΕ αλλά μετά χάθηκαν και αυτοί.

-Μπορεί ο ΟΣΕ μετά την σημερινή δημοσιοποίηση από τη sfedona.gr να δώσει μια πειστική απάντηση στον Ελληνικό λαό σχετικά με την απαξίωση και εγκατάλειψη στις ορέξεις των κλεπτών τέτοιων μεγάλων σε αξία περιουσιακών στοιχείων;

-Πόσο στοίχισε στον Οργανισμό αυτή η μεγάλη παραγγελία;

-Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ;

-Γιατί την παράτησαν χωρίς μια στοιχειώδη φύλαξη και δεν την μεταφέρουν για παράδειγμα στον σταθμό της Κορίνθου που βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη ζώνη και είναι αδύνατον να επιχειρήσει κανείς να την κλέψει.

-Και αν τέλει αν δεν χρειάζεται αυτά τα σημαντικότατα σε αξία υλικά ο ΟΣΕ γιατί δεν κάνει τις ενέργειες να τα πουλήσει ως αξία σιδήρου (κυρίως) αλλά και ξύλου και να βάλει κάποιες πολύτιμες δεκάδες ή και εκατοντάδες ακόμα χιλιάδες ευρώ στο παθητικό ταμείο του;

-Οι Κορίνθιοι βουλευτές θα δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον μόλις διαβάσουν την ανάρτηση αυτή και θα φροντίσουν να γλυτώσουν την δημόσια περιουσία(όση απέμεινε δηλαδή) που ανεύθυνοι υπάλληλοι του ΟΣΕ φρόντισαν για την εγκατάλειψή της;

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.