30 Νοεμβρίου 2011

20:54
Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, με την επιλογή υλοποίησης προγράμματος μεγάλων έργων θα προσπαθήσει να απαντήσει η Βρετανία στην επιβράδυνση που καταγράφεται στη βρετανική οικονομία.

Πάντως όπως τονίστηκε η απόφαση αυτή σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι μπαίνουν στο περιθώριο τα σχέδια για δημοσιονομική πειθαρχία μέσω λιτότητας και περικοπών.

Συγκριμένα, όπως δήλωσε ο υπουργός Τζορτζ Όσμπορν: «Αν η ευρωζώνη μπει σε ύφεση, θα ήταν πολύ δύσκολο να την αποφύγουμε και εδώ. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τη Βρετανία από την καταιγίδα του χρέους. Για να στηρίξει την οικονομία, η κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει σε έργα υποδομής, όπως οδικούς άξονες, σιδηροδρομικές γραμμές, αεροδρόμια, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και επίσης να δώσει κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα για την ανάπτυξη Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας».

Να αναφέρουμε τέλος ότι η χρονική διάρκεια του προγράμματος θα είναι δεκαετής, ενώ η χρηματοδότησή του θα προέλθει κατά τα δύο τρίτα, από συνταξιοδοτικά ταμεία που αναζητούν σίγουρες επενδύσεις και έχουν υπογράψει σχετική συμφωνία με την κυβέρνηση.

Greek Finance Forum

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.