12 Οκτωβρίου 2011

22:35

Ιδιωτική εταιρεία συμβούλων για μελέτη των «επιχειρησιακών δεδομένων» 300 κρατικών φορέων αναζητά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο τη διερεύνηση των αιτιών του συνεχούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο πρόσκλησης, το έργο αφορά «την επεξεργασία επιλεγμένων επιχειρησιακών δεδομένων για συγκεκριμένους φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΑΕ κλπ), με στόχο τη διαπίστωση των φορέων εκείνων, των οποίων η λειτουργία επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στους δημόσιους πόρους».

Η εταιρεία θα κληθεί να ορίσει «δείκτες απόδοσης» που θα αξιολογούν τη λειτουργία του εκάστοτε φορέα αναφορικά με τη διαχείριση των δημόσιων πόρων.

Οι δείκτες αυτοί θα είναι ενιαίοι για όλους τους φορείς και θα διαφοροποιούνται μόνον ανά τομέα πολιτικής στον οποίο εμπίπτει ο κάθε φορέας.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί μία ενιαία λίστα κατάταξης με τις επιπτώσεις που έχει η λειτουργία του κάθε φορέα στις δημόσιες δαπάνες, στην οποία ο κάθε φορέας θα βαθμολογείται με μόρια.

Το έργο της αναδόχου εταιρείας θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.