4 Οκτωβρίου 2011

23:09

Η παρέμβαση της τρόικας στον Γιώργο Κουτρουμάνη για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων πάγωσε το Μαξίμου και τους επιτελείς του κ. Παπανδρέου. «Αυτό δεν γίνεται, η τρόικα θέλει να πέσει η κυβέρνηση», ήταν μερικά από τα σχόλια που έγιναν. Οι κυβερνητικοί έχουν αρχίσει να αναρωτιόνται που το πάει η τρόικα, γιατί αυτή η επίσκεψη δεν θυμίζει σε τίποτε τις άλλες.


Η τρόικα είχε μπόλικα ράμματα για τη γούνα του Κουτρουμάνη, αν ήθελε πραγματικά. Τα βαρέα και ανθυγιεινά π.χ. σέρνονται και είναι ήδη έξι μήνες σε καθυστέρηση. Αντ’ αυτού άνοιξε ένα θέμα που μόνο αναστάτωση να προκαλέσει μπορεί και είναι εντελώς άσχετο με την πραγματική αποστολή των ελεγκτών αυτή τη φορά στην Αθήνα, δηλαδή τον έλεγχο βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Σαν παράδειγμα για την παράξενη συμπεριφορά της τρόικας φέρνουν οι κυβερνητικοί τις αποκρατικοποιήσεις, με τις οποίες οι ελεγκτές ακόμα δεν εδέησαν να ασχοληθούν. Όπως είναι γνωστό, οι αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις ευρώ είναι πυλώνας της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, και καίνε τους Εταίρους, που θα πρέπει να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί αν στόχος τους δεν επιτευχθεί. Η Μέρκελ είχε ως εκ τούτου, προσωπικό ενδιαφέρον στις αποκρατικοποιήσεις…

Εδώ λοιπόν πέρα του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ δεν έχει γίνει τίποτε, η Ελλάδα βρίσκεται ήδη 1 δις εκτός προγράμματος και πάει για πολύ περισσότερα ως το τέλος του χρόνου.

Τον Σεπτέμβριο ακόμα, ένας από τους λόγους που έφυγε η τρόικα από την Αθήνα ήταν ότι οι υπουργοί προσπάθησαν να μετατρέψουν το ταμείο αποκρατικοποιήσεων σε γνωμοδοτική επιτροπή. Τώρα όμως πέρα από μια συνάντηση με τον επικεφαλής του ταμείου Κ. Μητρόπουλο δεν έκαναν τίποτε άλλο, ούτε καν τον ειδικό γραμματέα Γ. Χριστοδουλάκη δεν αναζήτησαν.

Παρεμπιπτόντως, το ότι Χριστοδουλάκης και Μητρόπουλος αλληλοκατηγορούνται όπου βρεθούν και όπου σταθούν υπονομεύοντας το εγχείρημα θα πρέπει να το έχουν ακούσει. Παραμένουν όμως ασυνήθιστα σιωπηλό

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.