17 Οκτωβρίου 2011

19:56

Η Κίνα έχει προβεί σε ''μυστική δέσμευση'' να στηρίξει την πληττόμενη από την κρίση χρέους Ευρωζώνη, σε αντάλλαγμα... τις μεταρρυθμίσεις στους προϋπολογισμούς και τις περικοπές στο δημόσιο τομέα, αναφέρει η εφημερίδα ''Sunday Times'', εν μέσω της συνεχιζόμενης αναταραχής για την κρίση.

Το κείμενο αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι της Κίνας στη Σύνοδο Κορυφής των G20 που έγινε το Σάββατο στο Παρίσι κατέδειξαν την προθυμία του Πεκίνου να διοχετεύσει δεκάδες δισεκατομμύρια στην Ευρωζώνη για να αγοράσει έργα υποδομής από τα κράτη που μαστίζονται από το χρέος.

Η ''Sunday Times'', η οποία επικαλείται πηγή κοντά στις συνομιλίες, προσθέτει ότι οι κινεζικές τράπεζες θα μπορούσαν επίσης να αυξήσουν τις αγορές κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης.

''Η Κίνα θέλει να είναι σίγουρη ότι η Ευρώπη γνωρίζει το μέγεθος της τρύπας και ότι αυτή δεν θα γίνει μεγαλύτερη προτού συμφωνήσουν να την γεμίσουν'', αναφέρει το κείμενο της συμφωνίας, σύμφωνα με την πηγή.

Η Ευρώπη είχε δεσμευτεί το Σάββατο έναντι των 20 ισχυρότερων οικονομιών στον κόσμο ότι θα αναλάβει άμεση και αποφασιστική δράση για την επίλυση της κρίσης χρέους που απειλεί να επαναφέρει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.

Πηγή: dailynews24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.