27 Οκτωβρίου 2011

07:30


Με το ισχύον καθεστώς (δηλαδή χωρίς περικοπές) θα προπληρωθούν αύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι για το πρώτο 15θήμερο του Νοεμβρίου ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα μέσα Νοεμβρίου, στο εκκαθαριστικό που θα λάβουν για το δεύτερο 15θήμερο, θα συνυπολογιστούν και οι περικοπές του πρώτου 15θημέρου.

Και όλα αυτά γιατί το νέο μισθολόγιο εφαρμόζεται από τις αρχές Νοεμβρίου.

Συνδικαλιστικές πηγές τονίζουν ότι οι μισθολογικές απώλειες στο δημόσιο, που ξεκινούν από τον επόμενο μήνα, θα φτάσουν έως 25%και θα αποτυπωθούν με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας στις 13 Νοεμβρίου...

Το ανώτατο όριο μείωσης των αποδοχών για τους υπαλλήλους καθορίστηκε στο 25% αντί 30%. Εάν οι περικοπές που προκύπτουν με το νέο μισθολόγιο είναι μεγαλύτερες, αυτές θα κατανεμηθούν ισόποσα στα δύο επόμενα χρόνια. Τις μεγαλύτερες απώλειες με το νέο μισθολόγιο θα έχουν οι απόφοιτοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και πτυχιούχοι πανεπιστημίων και ΤΕΙ, που ελάμβαναν σε ορισμένα υπουργεία, υψηλά επιδόματα. Αντίθετα μερικές δεκάδες χιλιάδες χαμηλόμισθοι, θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται.

Λιγότερες απώλειες, από 10%-17%, απ' ότι αρχικά είχε σχεδιαστεί, θα έχουν οι εργαζόμενοι σε εισηγμένες ΔΕΚΟ, καθώς οι μειώσεις στις αποδοχές τους δεν μπορούν να υπερβούν το 35%, λαμβάνοντας υπ όψιν τις περικοπές που τους έγιναν ήδη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.