27 Οκτωβρίου 2011

22:03

Συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως σας είχαμε ενημερώσει. Από την συνεδρίαση βγήκαν πολλές – αν και όχι ευχάριστες – ειδήσεις.

Κατά την συνεδρίαση, ο κος Ζηλιασκόπουλος ενημέρωσε ότι δεν έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού το καθεστώς που προέκυψε μετά τον διαχωρισμό του Ο.Σ.Ε. σε Υποδομή (ΕΔΙΣΥ) – Εκμετάλλευση (ΤΡΑΙΝΟΣΕ), καθώς οι Ευρωπαίοι θεώρησαν ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα έπρεπε κατά τον διαχωρισμό, να είχε επωμιστεί και αυτή μέρος του χρέους του Ο.Σ.Ε αφού της έχει παραχωρηθεί και με σύμβαση το τροχαίο υλικό.

Όπως είχαμε ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες, δεν έχει καταβληθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ούτε ΕΥΡΩ από τις επιχορηγήσεις για ΥΓΟΣ.

Ο κος Ζηλιασκόπουλος επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό σήμερα και σε τοποθέτησή του είπε ότι η ΤΡΟΙΚΑ (Υπουργείο Υποδομών;;;) μπλόκαρε το σύνολο της επιχορήγησης (50 εκ. ΕΥΡΩ), πράγμα που ίσως δημιουργήσει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

(Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση). Ο κος Ζηλιασκόπουλος ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια για να καταβληθεί η επιχορήγηση για τους 2 τελευταίους μήνες του 2011 (Νοέμβριος – Δεκέμβριος).

Τέλος, ο κος Ζηλιασκόπουλος ανέφερε ότι γίνετε προσπάθεια από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μην εφαρμοστεί η Εργασιακή Εφεδρεία, αφού σε αντίθετη περίπτωση μπαίνουν σε καθεστώς εφεδρείας 37 – 40 μηχανοδηγοί, πράγμα που θα βάλει σε επιπλέον κίνδυνο το Επιχειρησιακό Σχέδιο.

Αναρτήθηκε από μηχανοδηγοί ΟΣΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.