17 Οκτωβρίου 2011

10:55

Η αυριανή μέρα κατά την οποία δημοπρατείται το έργο του αεροδρομίου Καστελλίου θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον του πιο φιλόδοξου σχεδίου που έχει εκπονηθεί ποτέ στην Κρήτη.

Ο κ.Ραγκούσης αποφάσισε να μην αναβληθεί για έκτη φορά η δημοπράτηση του αεροδρομίου Καστελλίου γνωρίζοντας τον κίνδυνο να αποβεί άγονος ο διαγωνισμός και το έργο να παραπεμφθεί στις καλένδες.

Οι επιφυλάξεις των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν, οι «εκπτώσεις» που ζητούν όλοι οι κατασκευαστές, αλλά κυρίως η αναξιοπιστία τώρα του ελληνικού κορβανά που δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα για το μέλλον δημιουργούν συνθήκες αβεβαιότητας για το έργο.

Το μόνο θετικό είναι ότι από το υπουργείο Υποδομών έχουν διαμηνύσει σε κάθε κατεύθυνση ότι «το έργο δεν θα ακυρωθεί ακόμη και αν ο διαγωνισμός της 18ης Οκτωβρίου αποβεί άγονος».

Οι εταιρείες

Πάντως και οι τουριστικοί- οικονομικοί παράγοντες που μέχρι τώρα στήριζαν το έργο έχουν πλέον επιφυλάξεις. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.Α.Ανδρεάδης εξέφρασε ενστάσεις, ενώ ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines, Ευτ. Βασιλάκης, αντιπρότεινε μια εναλλακτική λύση:

-Να αυξηθεί, είπε, άμεσα ο χώρος στάθμευσης αεροσκαφών, το οποίο -κατά τη γνώμη του- αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα του αεροδρομίου Ηρακλείου, με την αξιοποίηση μερικών δεκάδων στρεμμάτων από εκτάσεις που γειτνιάζουν με αυτό και ανήκουν σε φορείς του Δημοσίου, αντί να δαπανηθούν εκατοντάδες εκατ. ευρώ για ένα νέο αεροδρόμιο, το οποίο -με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού- προεξοφλείται ότι θα είναι ιδιαίτερα ακριβό στις χρεώσεις προς αεροπορικές εταιρείες και επιβάτες.

Σε κάθε περίπτωση οι εταιρείες δείχνουν ενδιαφέρον και θέλουν να κερδίσουν όχι να χάσουν. Έντονο είναι το ενδιαφέρον και από τη γερμανική Fraport, (που προσανατολίζεται και στο «Ελ. Βενιζέλος») η οποία λέγεται ότι έχει έρθει σε επαφή με την Archriodon Group και την αυστριακή Starbag.

Τελικά τα αρχικά σχήματα δεν έχουν διατηρηθεί: Η Ελλάκτωρ του Γιώργου Μπόμπολα πάει μαζί με την J&P Άβαξ του Δάκη Ιωάννου και τις άλλες γαλλικές Boyques και Aeroports de Paris, με τις οποίες είχε συστήσει αρχικά κοινοπραξία ο Δ. Ιωάννου.

Η Vinci, που ήταν αρχικά με τον Γ. Μπόμπολα, ενδιαφέρεται μόνη της, ενώ η ΓΕΚ Τέρνα πάει με τον όμιλο Κοπελούζου, την Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη και την ΑΕΓΕΚ.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.