11 Οκτωβρίου 2011

19:53

Του Παναγιώτη Στάθη

Επτά ανώτερα στελέχη του ΟΤΕ που συμμετείχαν σε επιτροπές για την υπογραφή της σκανδαλώδους σύμβασης 8002 με την εταιρία Ζήμενς από την οποία φέρεται να υπέστη ζημίες ο οργανισμός άνω των 57 εκατομμυρίων ευρώ καλούνται να απολογηθούν εντός αυτής και της επόμενης βδομάδας από την εφέτη ανακρίτρια Μαρία Νοκολακέα.

Οι κλήσεις προς απολογία σηματοδοτούν μια νέα εξέλιξη για την πολύκροτη υπόθεση αφού βασίζονται σε στοιχεία τα οποία αφορούν άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και ικανοποίηση αιτημάτων δικαστικής συνδρομής. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα 4 στελέχη απασχολούν για πρώτη φορά την δικαιοσύνη και η κλήση τους εδράζεται στο γεγονός ότι αφενός υπήρξαν μέλη επιτροπών ή εισηγητές όταν υπογράφηκε η σύμβαση για την ψηφιοποίηση του οργανισμού το 1997 επί υπουργίας Τάσου Μαντέλη.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στους λογαριασμούς των κατηγορουμένων βρέθηκαν χρηματικές καταβολές από 250.000 - 1.000.000 ευρώ ανά περίπτωση οι οποίες συμπίπτουν χρονικά με την υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.

Στο κατηγορητήριο για την υπόθεση καταγράφεται ότι από τη συγκεκριμένη σύμβαση ο ΟΤΕ ζημιώθηκε με 57.404.918,79 ευρώ καθώς σε αυτήν ενσωματώθηκαν οι μίζες, ενώ το όφελος της γερμανικής εταιρίας ανέρχεται σε 632.451.856 ευρώ.Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.