12 Οκτωβρίου 2011

00:06
________Η αγαπημένη μας Πατρίδα, η δοξασμένη Ελλάδα, η Χώρα των Αγίων και των Σοφών, εισήλθε πια σε μια περίοδο μεγίστης ταπεινώσεως και ευτελισμού! Δεν είναι μόνο η φτώχεια, η οποία μαστίζει τον σημερινό οικογενειάρχη, τον πολύτεκνο, τον άνεργο, τον ασθενή, τον ηλικιωμένο, τον συνταξιούχο, τόν έμπορευόμενο, τον επιχειρηματία, τόν αγρότη, τον επιστήμονα, τον κάτοχο μεταπτυχικακού Διπλώματος, τον ταλαντούχο νέο, όλους ανεξαιρέτως! Η φτώχεια, στην οποία μας εβύθισε το παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα, βασανίζει ήδη σήμερα -καί στο εγγύς μέλλον θα βασανίσει πολύ περισσότερο- τον σημερινό 'Ελληνα. Θα θυμηθούμε την εποχή, που λέγαμε «τό ψωμί ψωμάκι»!
__________Αλλά εμείς σήμερα δεν μιλάμε για την φτώχεια, ως παράγοντα μεγίστης ταπεινώσεως και ευτελισμού της Ελλάδος. Θέλουμε να στρέψουμε την προσοχή σας σε ένα άλλο κεφάλαιο. Πρόκειται για την ασέβεια πρός τον Σωτήρα Χριστό, που βαρύνει τις νεώτερες γεννηές του Ελληνικού Λαού. Με διάφορα κόλπα των κατά καιρούς πολιτικών της εποχής μετά την μεταπολίτευση η προσοχή του Λαού στράφηκε στα υλικά αγαθά, στην καλοπέραση, στη φιληδονία και τις σαρκικές απολαύσεις, καταπατώντας συνεχώς το Νόμο του Θεού! Ποιός μπορεί να ξεχάσει τα λόγια του Κωνστ. Καραμανλή, τού Α΄, όταν ακόμη ήταν Υπουργός Δημοσίων Έργων: "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΑΠΑΔΕΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΤΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ"!
___________Θρησκευτιά αδάφορος εκείνος, μετέδωσε πρός τον Ελληνικό Λαό την περιφρόνηση πρός το Θεό καί πρός την Εκκλησία! Από τότε λοιπόν άρχισε η παρακμή της Ελλάδος! Έτσι αρχισαμε από τον ευτελισμό του «προσώπου», που στη συνέχεια ωδήγησε στον ευτελισμό της Κοινωνίας. Ομιλούμε για τίς «αξίες» της ζωής, τις οποίες χωρίς πολλή σκέψη επετάξαμε στον κάλαθο των αχρήστων. Ομιλούμε για την περιφρόνηση και την καταπάτηση των αρχών του Ευαγγελίου! Αγκαλιάσαμε τον χρυσό καί, για να τον κερδίσουμε, προδώσαμε τον Χριστό, την Πηγή της ζωής. Η εγκράτεια, η εντιμότης, η αγάπη, η φιλαλληλία, η ευγένεια, η καλωσύνη κλπ. η αρετή γενικώς, εθεωρήθησαν ξεπερασμένες ιδέες! Στη θέση τους ήλθαν οι νέες ιδέες, οι μοντέρνες ιδέες! Το ψέμα καί η απάτη εθεωρήθησαν εξυπνάδα. Η αχαλίνωτη ερωτική απόλαυση, δείγμα μεγάλου ανδρισμού! Η εκμετάλλευση των αδυνάτων, φυσικό δικαίωμα των ισχυρών. Η αγνότης, φαινόμενο των «βλαμμένων»! Η αφοσίωση στην οικογένεια και η συζυγική πίστη, αναχρονιστικά, ξεπερασμένα πια πραγματα! Πολλά σύγχρονα ζευγάρια ωδηγήθησαν σε συμφωνία κυρίων, ήτοι ο καθένας θα μπορεί νά έχει ελεύθερα μαζί με τις συζυγικές και εξωσυζυγικές σχέσεις! Τα λεγόμενα «ιψενικά τρίγωνα» αυξήθησαν με γεωμετρική πρόοδο! Η παιδεραστία εγνώρισε μεγάλη αύξηση! Αμέτρητα είναι τα διαζύγια, που εκδίδονται καθημερινώς! Τα κρούσματα του έϊτζ κι αυτά διπλασιάσθησαν. Η εμπορία των ναρκωτικών διεξάγεται πια ελεύθερα έξω από τά δημόσια σχολεία! Το κράτος του Διαβόλου επεκτείνεται, ενώ το κράος του Θεού συρρικνούται!
_________Το ερώτημα λοιπόν είναι πως φθάσαμε έως εδώ; Το μεγάλο μερίδο της ενοχής ανήκει στα ΜΜΕ, Αυτά εκμαυλίζουν καθημερινώς τον ελληνικό Λαό! Αυτά προπηλακίζουν τους θεσμούς! Αυτά χλευάζουν την αρετή! Αυτά προπαγανδίζουν την ανομία. Αυτά κατέστρεψαν όχι μόνο την ελληνική Κοινωνία, αλλα και αυτή την Πατρίδα μας. Για να κερδίσουν περισσότερα οι παράγοντες της δημοσιογραφίας, Καναλάρχες, μεγιστάνες του Τύπου και δημοσιογράφοι είναι έτοιμοι να πουλήσουν τα πάντα χωρίς συνειδησιακές αναστολές, χωρίς ενδοιασμό! Το ζήσαμε στην περίπτωση της Κύπρου. Τα "κονομίσανε γερά" για να προπαγανδίσουν το σχέδιο Αννάν!
________Βλέπετε χωρίς ΘΕΟ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ! Η πίστη μας στον αληθινό Θεό και η σύνδεση της ζωής μας μέ το Θεό αποτελούν ανασχετικό παράγοντα για την υποδούλωση του ανθρώπου στην τυραννεία των παθών, στην αμαρτία γενικώτερα. Πολύ παραστατικά ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου κ. Χρ. Γιανναράς γράγει στην επιφυλλίδα του: "Αν ερχόμαστε από το πουθενά και πηγαίνουμε στο τίποτα, τότε γιατί και ο εφοριακός να μη λαθωθή, ο γιατρός να μην πάρει φακελάκι, ο τραπεζίτης να μην τοκογλυφήσει, ο κομματάρχης να μην εμπαίξει και απατήσει τούς πάντες";
__________Έπειτα από τα παραπάνω ως εισαγωγικά, θά μου επιτρέψετε να σας παρουσιάσω την ομολογία των ίδιων των παραγόντων των Μ.Μ.Ε. Ομολογούν, ότι στον κατήφορο της παρακμής και της διαφθοράς αφέθηκαν συχνά και οι εφημερίδες καθώς και τα λοιπά μέσα ενημερώσεως"! (το Βήμα)
"Απύθμενη είναι η ανευθυνότητα ορισμένων μέσων ενημέρωσης, ειδικώς μάλιστα ηλεκτρονικών" (Η Καθημερινή).
Δεν έχουμε λοιπόν χρείαν άλλων μαρτύρων. Διαβάστε λοιπόν και στοχασθήτε, αγαπητοί μου αδελφοί.
________Υπάρχει άραγε λύσις; Μπορούμε άραγε να βγούμε από τό τούνελ της δυστυχίας; Ασφαλώς, θα απαντήσω, εάν και εφ΄όσον πάρουμε το δρόμο της επιστροφής πρός το Χριστό! Εφ΄όσον μετανοήσουμε σαν τον Άσωτο υιό καί ξαναγυρίσουμε στο πατρικό μας σπίτι, δηλ. στην αγκαλιά του Σωτήρος Χριστού!

Αἰγιο, 10 Οκτωβρίου 2011
Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
http://mkka.blogspot.com/2011/10/blog-post_10.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.