28 Σεπτεμβρίου 2011

23:38
Αν κάποιος είναι «θετικός» άνθρωπος δεν τον πτοεί τίποτα, ούτε καν οι συνεχόμενες απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς, που τόσος κόσμος χρησιμοποιεί για τις καθημερινές του μετακινήσεις.

Η κατάσταση στους δρόμους βέβαια είναι ανυπόφορη, ειδικά όταν το αυτοκίνητο γίνεται ο τρόπος εξυπηρέτησης στις δύσκολες αυτές μέρες. Το μποτιλιάρισμα έχει την τιμητική του και αυτό σημαίνει υπομονή στο τιμόνι, καθυστερήσεις παντού και το ντεπόζιτο να αδειάζει… παρέα με το πορτοφόλι!

Εκεί «ο θετικός ο άνθρωπος» παίρνει το ποδήλατό του και ξεκινάει αγώνα δρόμου! Η κούραση είναι αναπόφευκτη, αλλά τουλάχιστον μετακινείται πιο γρήγορα και ευέλικτα μέσα στο μποτιλιάρισμα. Δεν σκέφτεται πόση βενζίνη καίει με το σταμάτα- ξεκίνα, αν βρει τα σκούρα κατεβαίνει από το ποδήλατο και το σέρνει και σίγουρα κάνει καλό στην υγεία του. Γιατί ούτε τα νεύρα ενός οδηγού έχει, που ενώ έχει μεταφορικό μέσο αυτό ουσιαστικά δεν τον μεταφέρει, αλλά τον αφήνει «κολλημένο» στην κίνηση, ούτε την ακινησία του!

Η άσκηση που κάνει κανείς στο ποδήλατο είναι σαφώς πολύ πιο αποδοτική από ότι αν έκανε τα ίδια χιλιόμετρα στο ποδήλατο του γυμναστηρίου. Επίσης γλιτώνει πολύτιμο χρόνο. Εκεί που ο οδηγός του αυτοκινήτου χάνει τόσο χρόνο στο δρόμο χωρίς να κάνει τίποτα, ο ποδηλάτης χάνει χρόνο αλλά γυμνάζεται ταυτόχρονα, κάτι που ίσως θα ήθελε να κάνει στο γυμναστήριο. Εδώ οι αρνητικοί σίγουρα θα πουν «και θα πας ιδρωμένος στη δουλειά; Δεν γίνεται» Όλα γίνονται, αρκεί να θέλεις! Σε ένα σάκο πλάτης μπορεί κανείς να βάλει τα απαραίτητα για την αμφίεσή του στη δουλειά!

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η άσκηση δημιουργεί ένα αίσθημα ευεξίας, οπότε όταν φτάσει κανείς με ποδήλατο στο προορισμό του σίγουρα θα έχει καλύτερη διάθεση από αυτόν που οδηγούσε με τις ώρες μέσα στην κίνηση!

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.