28 Ιουλίου 2011

09:25
Εκτός των υποψηφιοτήτων που θα διαγωνισθούν τόσο για το Βραβείο αλλά και το Πιστοποιητικό καλύτερης πρακτικής έμεινε η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα για το 3ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσίου Τομέα 2011 (European Public Services Award - EPSA 2011), η πολυδιαφημισμένη «Διαύγεια».

Συγκεκριμένα, παρότι από τις 274 υποψηφιότητες από 32 ευρωπαϊκές χώρες και θεσμούς της Ε.Ε. πέρασαν στον «τελικό» παραπάνω από μία στις τέσσερις (συνολικά 79 υποψηφιότητες) η «Διαύγεια» δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές, αποδεικνύοντας δυστυχώς ότι δεν αποτελεί εξαγώγιμο προϊόν.

79 υποψηφιότητες στον «τελικό»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων επιλέχτηκαν 21 υποψηφιότητες από 10 χώρες που θα αξιολογηθούν κατά το τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού το Σεπτέμβριο του 2011 προκειμένου να βραβευθούν και 58 από 18 ευρωπαϊκές χώρες που θα λάβουν το Πιστοποιητικό καλύτερης πρακτικής. Οι χώρες με τις περισσότερες συμμετοχές είναι η Ισπανία (12), η Αυστρία (8) και η Γερμανία (7).

Να σημειωθεί ότι οι υποψηφιότητες υποβλήθηκαν από 116 φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, 66 περιφέρειες, 88 από φορείς κεντρικής διοίκησης και 7 από θεσμούς της Ε.Ε. σε τρία θεματικά πεδία:
- Παροχή «έξυπνων» υπηρεσιών προς τους πολίτες μέσα σ' ένα ψυχρό οικονομικό κλίμα (106 υποψηφιότητες)
- Ανοικτός Δημόσιος Τομέας μέσω της Συνεργατικής Διακυβέρνησης (115 υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων και το Πρόγραμμα «Διαύγεια»)
- Προς την Οικολογία: Συγκεκριμένες λύσεις από το Δημόσιο Τομέα (53 υποψηφιότητες).
«Πόρτα» και στις ΗΠΑ

Όμως το πρόγραμμα «Διαύγεια» δεν έφαγε «πόρτα» μόνο στην Ε.Ε. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο υπουργός ΥποδομώνΓιάννης Ραγκούσης όσο και ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελής Τζωρτζάκης παρότι προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος στην προπαρασκευαστική συνάντηση υψηλού επιπέδου για την Ανοικτή Διακυβέρνηση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και πραγματοποιήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τρίτη 12 Ιουλίου, δεν ήταν στον κατάλογο των ομιλητών και ως εκ τούτου το πρόγραμμα «Διαύγεια» δεν παρουσιάστηκε στη συνάντηση!

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν μια διεθνής πρωτοβουλία των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Βραζιλίας και ειδικότερα των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών, Χίλαρι Κλίντον καιΑντόνιο Πατριότα.


skeftomasteellhnika.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.