5 Ιουλίου 2011

20:11
Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για επανεκκίνηση των έργων με συμβάσεις παραχώρησης, στους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης.

Σε συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, μεταξύ του κ. Ραγκούση και εκπροσώπων κομμάτων, συζητήθηκε η δημιουργία διακομματικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τις κοινοπραξίες και τις τράπεζες, προκειμένου να αρχίσει ξανά η εισροή χρημάτων προς τις εταιρείες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, ως βάση διαπραγμάτευσης θα χρησιμοποιηθεί το πλαίσιο συναντίληψης που έχει ήδη υπογραφεί από τον προηγούμενο μήνα μεταξύ του υπουργείου και των πέντε κοινοπραξιών. Για να καταστεί, μάλιστα, δυνατή η σύσταση της επιτροπής θα τροποποιηθεί και ο σχετικός νόμος.

Τα έργα παραμένουν παγωμένα στα 4/5 τους, ενώ και οι μειώσεις των διοδίων δεν είναι πλέον ορατές στο άμεσο μέλλον. Βασικό ρόλο στην επανεκκίνηση των έργων θα παίξουν οι τράπεζες που τα χρηματοδοτούν, και το κατά πόσο θα πειστούν για τη βιωσιμότητά τους.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση, αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη την πρόταση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, όλοι όμως επισημαίνουν την αναγκαιότητα συνέχισης των έργων.

Χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί στα πέντε μεγάλα αυτά οδικά έργα, ήταν η φράση του κ. Ραγκούση: "Δεν είμαι αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Δουλεύουμε".

Πηγή : www.ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.