4 Ιουλίου 2011

07:06
Σε δύο κατηγορίες χωρίζονται οιΣύνδεσμος δημόσιοι υπάλληλοι με βάση το νέο μισθολόγιο, το οποίο έπειτα από πολλές αναβολές αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι και να εφαρμοστεί τελικά από τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται οι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα μπορούν να ανέβουν σταδιακά έως και 5 μισθολογικά κλιμάκια μετά από τη θετική αξιολόγηση του προϊσταμένου τους.

Στη δεύτερη κατηγορία θα ανήκουν οι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα μπορούν να ανέβουν έως και 10 μισθολογικά κλιμάκια από τα 18 που υπάρχουν σήμερα.

Επιπλέον, όσοι κατέχουν θέση ευθύνης, όπως οι διευθυντές και οι γενικοί διευθυντές, θα εισπράττουν έξτρα επίδομα έως 1.000 ευρώ.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου μισθολογίου είναι ότι θα ισχύσει μοντέλο ιδιωτικού τομέα για τους νέους υπαλλήλους. Όσοι προσληφθούν στο εξής θα παίρνουν σε ετήσια βάση όσα και ο νεοεισερχόμενος στον ιδιωτικό τομέα, ενω στα "ρετιρέ" του Δημοσίου οι μειώσεις αποδοχών θα είναι δραστικές και θα γίνουν σταδιακά σε 3 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα, καταργούνται όλα και διασώζονται μόνο το οικογενειακό και το επίδομα ευθύνης.

Η μόνη κατηγορία που θα ευνοηθεί θα είναι οι υψηλόμισθοι με υψηλά τυπικά προσόντα.

Σε ορισμένες κατηγορίες υψηλά αμειβόμενων υπαλλήλων, όπως του υπουργείου Οικονομικών, το μαχαίρι θα φτάσει πολύ βαθιά και σύμφωνα με υπολογισμούς, η απώλεια ενδέχεται να ανέλθει σε έως και 4 μισθούς ετησίως σε σχέση με τις αποδοχές του 2009.

Μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας τάχθηκε υπέρ μείωσης των υπαλλήλων στο Δημόσιο, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να αποτραπούν οι απολύσεις. "Αυτό το οποίο έχει αξία είναι πώς δεν θα έχουμε κύμα απολύσεων, αυτή είναι αρχή" τόνισε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.