1 Ιουνίου 2011

19:25
Αθήνα
Στις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση της ΤτΕ για την κλιματική αλλαγή.
Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του

Κατά τον πρωθυπουργό, οι διαδηλωτές σε Ελλάδα και Ευρώπη απευθύνονται σε εθνικά ζητήματα διακυβέρνησης, που είναι πιο αδύναμα από παλιά, και που πέρα από τις ενδογενείς ατέλειές τους, αιχμαλωτίζονται από τις παγκόσμιες εξουσίες και τις αλλαγές ενός παγκόσμιου συστήματος.

Στο θέμα αναφέθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τον τρόπο έκφρασης της διαμαρτυρίας.

Ο Θ.Πάγκαλος είπε ότι το κίνημα των «Αγανακτισμένων», είτε θα αποκτήσει συγκεκριμένα αιτήματα και στόχους, είτε θα εκτονωθεί.

Σε υψηλότερους τόνους, πάντως, δήλωσε «εξόχως ενοχλημένος και ταπεινωμένος» ως πολίτης για το γεγονός ότι οι βουλευτές φεύγουν από τον Εθνικό Κήπο.

«Κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για αυτό που έγινε» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αναγνώρισε τη μαζικότητα του κινήματος, λέγοντας ότι το μήνυμα θα πρέπει να το λάβουν και τα μέλη της τρόικας.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν οφελεί στ τίποτα ο συστηματικός ευτελισμός των θεσμών, η αγνόηση των νόμων, η απαξίωση της Βουλής και ο προπηλακισμός βουλευτών.

«Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε στην ζωή ούτε στην πολιτική».

Φ.Πετσάλνικος: Επικίνδυνη η ισοπέδωση

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, λέγοντας: «Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, κατά τα οποία ορισμένοι επιχείρησαν τον αποκλεισμό της Βουλής των Ελλήνων, οφείλω να υπογραμμίσω τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια τη Δημοκρατία μας.

» Η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον Κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον Ελληνικό λαό.

Η ιστορία έχει δείξει ότι γενικευμένο κλίμα απόρριψης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπου αυτό εκδηλώθηκε, είχε τραγικές συνέπειες για το λαό.»
http://news.in.gr/

Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.