21 Ιουνίου 2011

19:48
Θύμα επίθεσης έπεσε το βράδυ της Δευτέρας υπάλληλος της κοινοπραξίας «Νέας Οδού» στον σταθμό διοδίων των Αφιδνών από πολίτες που διαμαρτύρονταν κατά των διοδίων.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η «Νέα Οδός», ομάδα περίπου 50 ατόμων, που συμμετείχε σε διαμαρτυρία κατά των διοδίων, κατέλαβε τον σταθμό και ένας εξ αυτών επιτέθηκε με αγριότητα κατά εισπράκτορα της εταιρείας, την ώρα που εξυπηρετούσε διερχόμενο οδηγό, ο οποίος ετοιμαζόταν να πληρώσει. «Με απειλές κατά της σωματικής της ακεραιότητας, που έγιναν άμεσα πράξη και χυδαία φρασεολογία, το μέλος της ομάδας επιτέθηκε στην εισπράκτορα, χτυπώντας τη στο πρόσωπο και στα χέρια.

Την τακτική του ακολούθησαν και λοιπά μέλη των διαμαρτυρόμενων, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό της υπαλλήλου στην καμπίνα, τον περαιτέρω προπηλακισμό της και την καταστροφή της καμπίνας, το παράθυρο της οποίας, έπειτα από χτυπήματα με κοντάρια, έπεσε χτυπώντας την εισπράκτορα.

Με την επέμβαση τριών αστυνομικών από την Τροχαία Αφιδνών και έπειτα από 20 λεπτά, η εισπράκτορας φυγαδεύτηκε στο κεντρικό κτίριο της εταιρίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Οδού. Η εταιρεία αναφέρει ότι, στη συνέχεια, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριό της και εμπόδισαν επί 40 λεπτά το ασθενοφόρο να παραλάβει την υπάλληλο, κάτι που τελικώς έγινε έπειτα από παρέμβαση των αστυνομικών του τμήματος τροχαίας Αφιδνών και του αστυνομικού τμήματος Καπανδριτίου.

Σε κατάσταση σοκ, η εισπράκτορας μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου οι ιατροί γνωμάτευσαν κάκωση αυχένα, κεφαλής, αριστερού ώμου και κοιλιακής χώρας, «μετά από αναφερόμενο ξυλοδαρμό». Η υπάλληλος πήρε εξιτήριο την Τρίτη από το νοσοκομείο. Οι καταλήψεις στις Αφίδνες ξεκίνησαν στα τέλη του 2009 και, σχεδόν καθημερινά, οι υπάλληλοι των σταθμών διοδίων δέχονται λεκτικές επιθέσεις και απειλές, επισημαίνει η εταιρία.

«Η παρουσία πεζών στον αυτοκινητόδρομο που κυκλοφορούν ανάμεσα στις λωρίδες χωρίς καμία προφύλαξη, έχοντας συχνά μαζί τους ακόμα και μικρά παιδία, η χρήση λεκτικής και σωματικής βίας, οι επιθέσεις σε εργαζόμενους της εταιρίας, αλλά και διερχόμενους οδηγούς που επιθυμούν να πληρώσουν διόδια, είναι το σύνηθες σκηνικό» σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Η «Νέα Οδός» κάνει έκκληση για αποτροπή και καταδίκη της χρήσης βίας, των εκφοβισμών, των επιθέσεων και των τραμπουκισμών.

Πηγή: fimotro

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.