2 Ιουνίου 2011

18:01
Με καΐκι, που είχε σβηστά τα φώτα, φυγαδεύθηκαν οι πέντε έλληνες βουλευτές και οι 40 ευρωβουλευτές και αξιωματούχοι που πολιορκήθηκαν από «Αγανακτισμένους» διαδηλωτές, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Εκατοντάδες διαδηλωτές βρίσκονταν χθες, για 10η μέρα, έξω από το δημαρχείο της Κέρκυρας, όταν αντιλήφθηκαν τους ευρωβουλευτές και τους έλληνες βουλευτές να περπατούν προς το παλιό φρούριο.

Περίπου 150 διαδηλωτές έφυγαν από το δημαρχείο και ακολούθησαν τους βουλευτές, οι οποίοι κατευθύνονταν στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Κέρκυρας για να γευματίστουν στο εστιατόριο που βρίσκεται εκεί.

Ορισμένοι διαδηλωτές έκλεισαν την καγκελόπορτα έξω από το εστιατόριο και άλλοι ανέβηκαν πάνω της.

Λίγο αργότερα κατευθύνθηκαν πάνω από τον χώρο του ομίλου, στα τείχη φωνάζοντας συνθήματα όπως : «Προδότες, κλέφτες», «Σας έπεσε βαριά η μακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε κάνοντας βαρκάδα».

Μεταξύ των βουλευτών και των διαδηλωτών, δεν υπήρχε οπτική επαφή.

Γύρω στις 12:30 π.μ. κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν μεγάλες πέτρες με αποτέλεσμα να σχιστεί μία από τις τέντες του εστιατορίου.

Ένα τέταρτο αργότερα, οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν με το καΐκι ενώ οι διαδηλωτές είχαν φέρει όργανα, βιολιά και τύμπανα συνοδεύοντας μετά μουσικής την βουλευτική αποχώρηση.

«Φοβηθήκαμε όλοι για την ασφάλειά μας. Μια από τις πέτρες έπεσε δίπλα στο μικρό παιδί της γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης», δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, ο οποίος πρόσθεσε πως γίνονται διαπραγματεύσεις για το αν συνεχισθεί σήμερα το συνέδριο των ευρωβουλευτών στην Κέρκυρα. Ο κ. Βρεττός είναι και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου.

Στο δείπνο συμμετείχαν επίσης, η υφυπουργός Εργασίας Αννα Νταλάρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντζελα Γκερέκου και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Υποεπιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Υπήρχε σαφής πρόθεση του κόσμου να μπει στο συνεδριακό κέντρο», πρόσθεσε ο κ. Βρεττός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5», υποστηρίζοντας ότι «την ώρα που έμπαιναν οι 50 ξένοι στο καΐκι, εκείνοι μας πετούσαν πέτρες».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άννα Νταλάρα δήλωσε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ότι ενώ ήταν χθες στην Κέρκυρα δεν ήταν παρούσα στα επεισόδια.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η απουσία της αστυνομίας τις ώρες των επεισοδίων.

Οι έλληνες κι ευρωπαίοι βουλευτές συμμετέχουν σε συνέδριο για τη λαθρομετανάστευση.
http://www.youtube.com/watch?v=gpOtPO2SI04&feature=player_embedded
http://www.tanea.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.