2 Ιουνίου 2011

17:59
Ενδεχόμενο ανατροπών στο πολιτικό σκηνικό προοιωνίζεται η -υπο κατάρτιση- επιστολή ομάδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό, με την οποία σχεδιάζουν να ζητήσουν σημαντικές αλλαγές στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο ενώ οποίας εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με τη στάση τους στη Βουλή.

Επιστολή - βόμβα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική ενημέρωση για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα στην Οικονομία, ετοιιμάζονται να ζητήσουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν από νωρίς το πρωί και ήθελαν πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπογράφουν τη σχετική επιστολή προς τον Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Κουρουμπλής παραδέχθηκε την ύπαρξη του κειμένου καθώς και τη συλλογή υπογραφών. Και σημείωσε τα εξής: "Ζητάμε να γίνει συζήτηση" αφού "υπάρχουν προβληματισμοί σε διάφορα επίπεδα". Εκτίμησε μάλιστα ότι θα υπάρξουν προβλήματα εάν το Πρόγραμμα πάει στη Βουλη χωρίς να προηγηθεί συζήτηση.

Δημοκρατική πρωτοβουλία...
O Π.Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημοκρατικών διαδικασιών, καθώς η ψήφιση ενός τόσο σημαντικού κειμένου είναι μια υπόθεση που αφορά ολόκληρη την κοινωνία.

"Στην Ελλάδα αγωνιζόμαστε να κατοχυρώσουμε το αυτονόητο" ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι "υπάρχουν σημεία, για τα οποία θέλουμε διευκρινίσεις".

Επεσήμανε επίσης ότι σκοπός των βουλευτών είναι να ζητήσουν απολογισμό τού τι έχει γίνει στην οικονομία μέχρι σήμερα, να πληροφορηθούν τι δεν έχει πάει καλά σε διάφορους τομείς -όπως η είσπραξη φόρων- αλλά και να μάθουν ποια εχέγγυα υπάρχουν που διασφαλίζουν ότι τα νέα μέτρα θα λειτουργήσουν.

Ζητούν κατ΄άρθρο ψήφιση
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιστολή - της οποίας το περιεχόμενο δεν έχει γίνει γνωστό - οι βουλευτές ζητούν αλλαγές σε σημαντικά σημεία του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι εάν δεν γίνουν οι "απαραίτητες διορθώσεις", είναι αποφασισμένοι να μην το ψηφίσουν στη Βουλή.

Αλλες πληροφορίες θέλουν τους βουλευτές να ζητούν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου κατ' άρθρο στη Βουλή, ώστε να έχουν τη δυνατότητα επιλογής, δηλαδή να μπορούν να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν κάποια άρθρα κατά βούληση.

http://www.ethnos.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.