20 Μαΐου 2011

22:12
Σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων μεταφέρθηκε ο 30χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ από το νοσοκομείο του Ρεθύμνου όπου και νοσηλεύεται.

Ο εναερίτης που είχε προσληφθεί για οδηγός ανέβηκε σε κολώνα της ΔΕΗ, στην περιοχή Δάφνες στο Ηράκλειο, για να επιδιορθώσει βλάβη που προκάλεσε κεραυνός, υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο σώμα και κινητικά προβλήματα στα χέρια.

Τόσο ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, όσο και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, συνέβαλαν στο να μεταφερθεί ο 30χρονος με στρατιωτικό αεροσκάφος στο Γενικό Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς", στην Αθήνα.

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη. Το μεσημέρι υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, στο Ρέθυμνο, επειδή υπήρχε κίνδυνος να δημιουργηθούν προβλήματα αναπηρίας στα χέρια του.

Η αεροδιακομιδή του έγινε λίγο μετά τις 8 βράδυ με αεροσκάφος τύπου C -130 που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα εντός της ΔΕΗ με ΕΔΕ προσπαθούν να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος και να διαπιστώσουν πώς ενώ υπήρχε "διακοπή εργασίας" για την αποκατάσταση της ζημιάς, το ρεύμα επανήλθε χωρίς να ειδοποιηθεί το συνεργείο που θα αποκαθιστούσε τη βλάβη.

Το βέβαιο είναι ότι ο 30χρονος δεν είχε άδεια εργατοτεχνίτη, η απόκτηση της οποίας απαιτεί 1800 ώρες δουλειάς, δίπλα σε αδειούχο. Ακριβώς στη φάση αυτή βρισκόταν το θύμα που δούλευε δίπλα στον αδερφό του.

Σύμφωνα πάντως με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, "η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς άτομα χωρίς εμπειρία, προσλαμβάνονται ως οδηγοί και βαφτίζονται εναερίτες".

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.