27 Μαΐου 2011

22:32
Σε απάντηση έγγραφης επιστολής-πρότασης που απηύθυνε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ιωάννης Μαγκριώτης, προς τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για την πορεία κατασκευής του Μετρό, αλλά και των μεγάλων έργων υποδομής της Θεσσαλονίκης, ο Θεόδωρος Καράογλου, βουλευτής Β’ Περ. Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απέστειλε την παρακάτω έγγραφη επιστολή επισημαίνοντας τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, αγαπητέ φίλε Γιάννη,

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία, που έχεις λάβει, αναφορικά με τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για την παρακολούθηση της υλοποίησης των έργων υποδομής στη Θεσσαλονίκη, θα ήθελα να καταθέσω τις παρακάτω σκέψεις.

Η επικοινωνία και η αμφίδρομη κατάθεση προτάσεων, απόψεων και σχεδίων μεταξύ των κομμάτων ή των πολιτικών προσώπων, αναμφίβολα συμβάλλουν στην ενίσχυση του κοινοβουλευτικού και νομοθετικού έργου και ενισχύουν την άμεση προώθηση σπουδαίων και κρίσιμων θεμάτων. Από την άλλη πλευρά, όμως, οι θεσμικοί ρόλοι, τόσο της Κυβέρνησης, όσο και της Αντιπολίτευσης, είναι ξεκάθαροι και διακριτοί. Ασφαλώς βέβαια, δεν είμαστε κατά του διαλόγου, καθώς θεωρούμε ότι δίνει τη δυνατότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την υλοποίηση προτάσεων.

Πάγια θέση του κόμματός μας, ήταν και είναι η δημιουργία μιας παραγωγικής αντιπολίτευσης και όχι μιας στείρας και «δομικής» αντιπολίτευσης, όπως κατά το παρελθόν έπραττε το ΠΑΣΟΚ, ως κόμμα της τότε αντιπολίτευσης. Φιλοδοξούμε με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλλουμε στην υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομών της πόλης μας, τα οποία δυστυχώς έχουν βαλτώσει σε μεγάλο βαθμό.

Θυμίζουμε, τις μεταξύ άλλων, μεγαλόστομες εξαγγελίες του κόμματός σας, αλλά και συγκεκριμένων αρμόδιων υπουργών για:

- τη μείωση των τιμών των διοδίων, που αρχικά λέγατε ότι θα πραγματοποιηθεί έως 31/3, στη συνέχεια πριν το Πάσχα και φυσικά ακόμη έως και σήμερα αναμένουμε τις εξελίξεις επί του θέματος,

- τη δημιουργία της εξωτερικής Περιφερειακής Οδού,

- τη διαπλάτυνση της υπάρχουσας Περιφερειακής Οδού,

- την υπερθαλάσσια ζεύξη μεταξύ Αγγελοχωρίου–Καλοχωρίου,

- την υπογειοποίηση της κίνησης των αυτοκινήτων στην οδό Τσιμισκή και την πεζοδρόμησή της στη συνέχεια,

- την υλοποίηση του έργου του ΜΕΤΡΟ, που καρκινοβατεί,

- την υποθαλάσσια αρτηρία και πολλές άλλες εξαγγελίες σας, που φυσικά καθημερινά αποδεικνύονται ένα κακόγουστο αστείο.

θα ήταν ιδιαίτερα θετικό το Κυβερνητικό έργο να επικεντρώνεται στην προώθηση των μεγάλων έργων, που τόσο ανάγκη έχει η Θεσσαλονίκη και που η υλοποίησή τους καθυστερεί δραματικά, ζημιώνοντας τους πολίτες και τους επαγγελματίες της πόλης μας.

Εμείς σε κάθε περίπτωση στεκόμαστε θετικά στη δημιουργία των έργων υποδομής, αλλά θεωρούμε ότι δεν συντρέχει λόγος για τη συγκρότηση ενός ακόμη άτυπου οργάνου, όπως η Διακομματική Επιτροπή που προτείνετε, καθώς ήδη υφίστανται τα αρμόδια όργανα, θεσμικά και μη, για την υλοποίηση και την παρακολούθηση της πορείας όλων αυτών των έργων ή δυστυχώς των εξαγγελιών που μόνο στα λόγια προτείνετε».

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.