9 Μαΐου 2011

23:10
Η ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ θεωρώντας ότι οι περικοπές των μισθών των Ταχυδρομικών, που προέκυψαν από την εφαρμογή στον ΕΛΤΑ των Μνημονιακών Νόμων 3833 και 3845 του 2010, είναι αυθαίρετες και άδικες ζήτησε τη συμβουλή και τη στήριξη του γνωστού Δικηγορικού Γραφείου "Γιάννης Καρούζος & Συνεργάτες", το οποίο κατέθεσε πρώτο αγωγή κατά των προαναφερόμενων Νόμων.

Στα κίνητρα της προσφυγής που δρομολογούμε, εκτός από τα προφανή ( επιστροφή περικοπών σε μισθούς, δώρα και επιδόματα ), είναι και η αντίδραση στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για νέες περικοπές και ιδιωτικοποίηση του ΕΛΤΑ(ποιός θα τολμήσει να αγοράσει έναν Οργανισμό όταν υπάρχει σε εκκρεμότητα η διεκδίκηση εκατοντάδων εκ. ΕΥΡΩ από τους Εργαζόμενους;)

1.ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ

Α΄. Μισθοδοτικές κατάστάσεις Απριλίου, Μαϊου, Ιουλίου 2010 & επιδόματα εορτών και αδείας του προηγούμενου Έτους.

Εάν κάποιος τις έχει ήδη καλώς. Διαφορετικά θα τις εξασφαλίσει καταθέτοντας αίτηση ( ΑΥΤΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ )

B΄. Πιστοποιητικό Υπηρεσιακής Κατάστασης.

Για να σας το δώσει η Υπηρεσία απαιτείται να καταθέσετε αίτηση.

Γ΄. Αντίγραφο πρωτοκολλημένης αίτησης με την οποία θα ζητάτε να σας καταβληθούν αναδρομικά οι αποδοχές που σας περικόπηκαν.

2. ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Α΄. Συμπλήρωση και υπογραφή εργολαβικού δίκης.
Χωρίς να βάλετε ημερομηνία.

Β΄. Συμπλήρωση Ενημερωτικού Δελτίου
Στη συμπλήρωση του ενημερωτικού δελτίου το βασικό είναι να επισυναφθούν όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρει ( και τα 10 ). Όσον αφορά τις ενδείξεις που ζητείται το ύψος των αποδοχών, αναφέρονται σε μικτές αποδοχές αλλά ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, εάν και εφόσον έχουν επισυναφθεί όλα τα παραστατικά, δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού θα γίνει έλεγχος και τα τυχόν λάθη θα διορθωθούν.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ:

1. Η ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ αφιερώνοντας πολύ κόπο και χρόνο οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια τις διαδικασίες διεκδίκησης των περικοπών που μας έγιναν το 2010. Όμως δικαίωμα συμμετοχής στη δικαστική προσφυγή έχουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ, ανεξάρτητα από Παράταξη και όχι μόνο οι ΔΑΚΙΤΕΣ. Εμείς δείξαμε το δρόμο της διεκδίκησης και όσοι θέλουν να τον "περπατήσουν" μπορούν ελεύθερα να το κάνουν.

2. Η ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ εγγυάται ότι με τα 60 ΕΥΡΩ ( χρήματα λιγότερα από το κόστος απεργίας μιας μέρας ) ο Δικηγόρος είναι τακτοποιημένος οικονομικά για τη διεκδίκηση της υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα. Απλά όταν και εάν στη βάση των αγωγών υπάρξουν καταβολές, θα δικαιούται ποσοστό 10% επ΄αυτών.

και 3. Η ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ για ευνόητους λόγους δεν θα εμπλακεί συλλογή εγγράφων ή χρημάτων που αφορούν την προσφυγή. Όμως θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση, γιατί θεωρεί ότι έχει χρέος να το κάνει και θα είναι στη διάθεση όλων των συναδέλφων για κάθε, σχετική με την υπόθεση, πληροφορία.

ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.