2 Απριλίου 2011

08:57
1
opel_astra_1.jpgΤο Opel Astra έχει μπει αισίως στην τέταρτη γενιά και είναι ένα μοντέλο που δεν θυμίζει σε τίποτα το τωρινό ομώνυμο μοντέλο, το οποίο και θα αντικαταστήσει στις αρχές του έτους, οπότε θα φτάσουν κα τα πρώτα κομμάτια στη χώρα μας (παραγγελίες γίνονται ήδη δεκτές). Εκτός από την αισθητική του αμαξώματος το εσωτερικό είναι πλέον εργονομικότερο, αλλά και πρακτικότερο καθώς υπάρχουν περισσότερες θήκες μικροαντικειμένων.
opel_astra_3.jpgΟ χώρος είναι ικανοποιητικός για όλους τους επιβάτες και το πορτμπαγκάζ είναι χωρητικότητας 370 λίτρων (795 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων), ενώ το δάπεδό του έχει και τρία διαφο-ρετικά επίπεδα. Το νέο Astra βασίζεται σε καινούργιο πάτωμα το οποίο έχει αυξημένο μεταξόνιο (2.685 mm) και μετατρόχια, εξασφαλίζοντας καλύτερο πάτημα στο δρόμο. Κάτι που διαπιστώσαμε και στην πράξη στους δρόμους της Φρανκφούρτης, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του αυτοκινήτου. Το νέο Astra έχει βελτιωμένη οδική συμπεριφορά, είναι πιο άνετο και η ποιότητα κύλισης είναι κορυφαία. Με το σύστημα FlexRide ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας, τα Normal, Tour και Sport τα οποία μεταβάλλουν αναλόγως τη συμπεριφορά του τιμονιού, την απόκριση του γκαζιού και της ανάρτησης.

opel_astra_2.jpg Συνολικά τέσσερις κινητήρες βενζίνης θα εφοδιάζουν το νέο Astra, δύο ατμοσφαιρικοί 1.4 και 1.6 και δύο τούρμπο ίδιας χωρητικότητας. Εμείς οδηγήσαμε την έκδοση με το νέο 1.4 τούρμπο ο οποίος αποδίδει 140 ίππους και 20,4 kgm ροπής και συνεργάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Αυτή η έκδοση έχει μέση κατανάλωση 5,9 λίτρα/100 km και εκπομπές CO2 μικρότερες από 140 gr/km (139 gr/km). Ta 0-100 km/h έρχονται σε 9,7 sec και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 205 km/h. Η λειτουργία του κινητήρα είναι τραχιά και θορυβώδης πάνω από τις 3.800 σ.α.λ. η ιπποδύναμή του όμως είναι αρκετή για να κινήσει αξιοπρεπώς το αυτοκίνητο σε αυτοκινητόδρομο ή επαρχιακό οδικό δίκτυο.

ME MIA MATIA
Τιμή από € 17.800
Στην Ελλάδα; Τον Ιανουάριο
Τι είναι; Η τέταρτη γενιά του μικορύ οικογενειακού της Opel, στην έκδοση με το νέο τούρμπο κινητήρα 1,4 λίτρων

H ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
4/5
Η προσοχή που έδωσε η Opel στη δημιουργία του νέου Astra αντικατοπτρίζεται σε όλους τους τομείς του αυτοκινήτου. Η λειτουργία του 1.4 Turbo έχει περιθώρια βελτίωσης

ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Κινητήρας (κ.εκ.) 1.364
Ισχύς (ίπποι) 140
Ροπή (kgm) 20,4
0-100 km/h (sec) 9,7
Τελική (km/h) 205
Εκπομπές CO2 (gr/km) 139
Κατανάλωση (λ./100 km) 5,9
Τιμή (€) από 17.800

ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ TEST DRIVE ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΥΛΟΥ ,ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

http://www.autocar.gr/

1 σχόλια:

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.