14 Απριλίου 2011

09:52
1
Οι τριακόσιοι της Βουλής, παρά την μείωση που υπέστησαν στην βουλευτική τους αποζημίωση λόγω μνημονίου, φαίνεται τελικά ότι έχουν βρει τον τρόπο τους να καλύψουν τη χασούρα, αν δεν βγαίνουν και κερδισμένοι από πάνω.

Κωδική ονομασία Αποστολής: Επιτροπές

Εδώ και ενάμιση χρόνο συνεδριάζουν από πέντε έως εννέα επιτροπές ημερησίως, σε 250 ευρώ αποτιμάται η κάθε βουλευτική παρουσία σε αυτές βγάλουν δεν βγάλουν άχνα οι συμμετέχοντες, και το τελευταίο διάστημα άρχισαν να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις επιτροπών με μόνο σκοπό όπως θα καταλάβετε κι εσείς, να μπει το 250ευρω στον μισθό του μήνα.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι χθες συνεδρίασε η Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας την οποία ενημέρωσαν δύο ιδιωτικές εταιρείες για τις επίπεδες δορυφορικές κεραίες. Που θα έβρισκαν οι άνθρωποι καλύτερη αγορά από εκείνη της Βουλής;

Σήμερα το πρωί πάλι συνεδρίασε η Επιτροπή Ελληνισμού της διασποράς με αρχικό προγραμματισμό να πουν οι βουλευτές που μετέβησαν στις εκδηλώσεις Ομογενειακών Οργανώσεων στο Σίδνευ, τη Νέα Υόρκη και αλλού πως πέρασαν και τι επαφές έκαναν. Λέμε αρχικό γιατί μόλις γράφτηκε στις εφημερίδες το γεγονός ότι θα αμειφθούν τα μέλη της επιτροπής με 250 έκαστος για να πουν κάτι που θα μπορούσαν να κουβεντιάσουν και στο καφενείο της Βουλής, προσετέθη μεμιάς στην ανατύπωση του προγράμματος των επιτροπών ότι θα παραστεί Αντιπροσωπεία της Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης. Σε 37 σελίδες χώρεσαν τα λεγόμενα των βουλευτών σε μόλις τέσσερις 4 των προσκεκλημένων που εκλήθησαν προφανώς την τελευταία στιγμή κι ότι είχαν να πουν το είπαν νωρίτερα στην συνάντησή τους με τον πρόεδρο της Βουλής.

Όσο για τους βουλευτές, δέκα όλοι κι όλοι πήραν τον λόγο, είχαν να μιλήσουν για το κρύο που έκανε, την καλή υποδοχή που τους επεφύλαξαν, το κουραστικό τόσο μακρινών ταξιδιών σε λίγες ημέρες, τους εξονυχιστικούς ελέγχους που αντιμετώπισαν στο Λονδίνο όπου έκαναν στάση πριν πάρουν την επόμενη πτήση ζητώντας μάλιστα την επόμενη φορά η πτήση να είναι απευθείας, αλλά και το γεγονός ότι δεν τους περίμενε ένα αυτοκίνητο να τους πάει από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να περιμένουν τον γνωστό του γραμματέα της ομογενειακής οργάνωσης για να τους εξυπηρετήσει.

Όσο για τις επιθέσεις που δέχονται για τις άνευ ουσίας αμειβόμενες συνεδριάσεις, τις χαρακτήρισαν άκρατο λαϊκισμό και μέσω αυτής της επιτροπής το… απέδειξαν περίτρανα

Πηγή

1 σχόλια:

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.