16 Απριλίου 2011

16:09

Αυξηµένα κατά 7,64%, σε σχέση µε τον Μάρτιο του 2010, ήταν τον περασµένοµήνα τα έσοδα του ΟργανισµούΑστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) από τα κόµιστρα.

Η ώθηση στα έσοδα,πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, οφείλεται κυρίως στην αύξηση της τιµής των εισιτηρίων κατά 20% έως και 40%, η οποίαισχύει από την 1η Φεβρουαρίου, αλλάκαι στο γεγονός ότι τον περασµένο µήνα οι κινητοποιήσειςτων εργαζοµένων στα µέσα µαζικής µεταφοράς ήταν λιγότερες σε σχέση µε τους αµέσως προηγούµενους µήνες. Στον σχεδιασµό τουυπουργείου Μεταφορών, ο Μάρτιος ήταν κλειδί για τηνανάκαµψη των οικονοµικών αποτελεσµάτων των αστικών συγκοινωνιών, καθώς αποτέλεσε τον πρώτο µήνα εφαρµογής της νέας τιµολογιακής πολιτικής στις αστικές συγκοινωνίες.

Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε τα στοιχείαπου ανακοίνωσε χθες το υπουργείοΥποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων, τα έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων διαµορφώθηκαν τον περασµένο µήνα στα 16,877 εκατ. ευρώ, έναντι 15,165 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο µήνα του 2010, καταγράφοντας αύξηση 11,3%.

Ωστόσο, ταέσοδα απότην πώληση των καρτών απεριορίστων διαδροµώνεµφάνισαν οριακή µείωσηκατά 0,1%καιδιαµορφώθηκαν στα 7,145 εκατ. ευρώ, έναντι 7,153 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο του 2010. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, για τον οποίο ο ΟΑΣΑ θα επανεκδώσει τις ετήσιες κάρτες του τον ερχόµενο Ιούνιο και Σεπτέµβριο. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ. Σύµφωνα µε τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, η αύξηση των εσόδων κατά 7,64% θεωρείται καλή αρχή για την αναστροφή της πορείας των ∆ΕΚΟ συγκοινωνιών, δεδοµένου ότι ο φετινός Μάρτιος ήταν αρκετά διαφορετικός από τον περσινόγια όλους τους Ελληνες. Συγκεκριµένα, τον περασµένο µήνα η συνολική κινητικότητα στην πρωτεύουσα (Ι.Χ., ταξί,αστικές συγκοινωνίες) µειώθηκε κατά περίπου 8%-10%. Λόγω της ύφεσης, µόνο οι µετακινήσεις για αναψυχή και αγορές ήταν µειωµένες κατά 5% σε σχέση µε τον Μάρτιο του 2010.

Επίσης, φέτος τον Μάρτιο καταγράφηκαν πολλές απεργίες στο κέντρο της Αθήνας (αποκλείστηκε 50 φορές), ενώ έγιναν και περιορισµένες απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εργαζοµένους των αστικών συγκοινωνιών.

Ολα αυτά, σύµφωνα µετα στοιχεία του ΟΑΣΑ, είχαν ως αποτέλεσµα τον περασµένο µήνα να πωληθούν λιγότερα εισιτήρια κατά 7% (σε σχέση µε το 2010), ενώ και οι µηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδροµών ήταν λιγότερες κατά 6%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.