14 Απριλίου 2011

09:34
1
Μια άλλη, σαφώς χειρότερη μέρα θα ξημερώσει για χιλιάδες εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και Δημόσιους Οργανισμούς αν ισχύσουν τα όσα προτείνει η αμερικάνικη εταιρεία που έχει αναλάβει τη σχετική μελέτη για την εξυγίανσή τους.

Εκτός από τις περικοπές μισθών στα υψηλότερα κλιμάκια που θα φτάσουν το 35% και τις περικοπές σε όλα τα υπόλοιπα κλιμάκια που για να εξισωθούν με το μέσο όρο των μισθών του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να περικοπούν κατά 10.000 (μεικτά) το χρόνο η πρόταση περιλαμβάνει μια σειρά σκληρών μέτρων που θα κάνουν τις επιχειρήσεις πιο ελκυστικές σε πιθανούς αγοραστές.

Βασική είναι η πρόταση για άρση της μονιμότητας (για να μη χρεωθεί ο πιθανός νέος ιδιοκτήτης εφόρου εργασιακής ζωής τον εργαζόμενο) που ίσως ανοίξει μέσω κατάργησης θέσεων.

Παράλληλα προβλέπεται να επιβληθούν ευέλικτοι όροι στις εργασιακές σχέσεις με ευέλικτα ωράρια, αλλά και ευέλικτη απασχόληση κάτι που θα σημάνει και ανάλογους μισθούς. Θα καταργηθεί δηλαδή και το “στάνταρ” εισόδημα του εργαζόμενου.

Η μείωση του μισθολογικού κόστους μέσω μείωσης μισθών και αριθμού εργαζομένων δεν είναι αρκετή.
Η τρόικα ζητά παράλληλα και αύξηση των εσόδων η οποία μπορεί να γίνει μόνο μέσω αύξησης των τιμολογίων.


NewsIt

1 σχόλια:

  1. Εαν δεν ξυπνήσουμε και τωρα για να οργανωθουμε ΟΛΟΙ για μαζικη δυναμική αντίδραση, μας εφαγαν οι Μεγαλοκαρχαρίες Ιδώτες. Στον ΟΣΕ τα διέλυσε ήδη ολα η Κυβέρνηση (με πλάτες τους Συνδικαλιστες της)και δεν άνοιξε μύτη. Για να δουμε τωρα που θα αρχισουν να απολείουν οποτε και οσους γουστάρουν (και πάντα με αξιοκρατικά - κομματικά δηλ - κριτίρια) Πως θα διαχειριζόμαστε Δημόσιο Χρήμα οταν μας απειλούν με απωλήσεις, ας μου πει κάποιος. Αντε να αντιδράσεις τοτε στις ρεμούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.