6 Απριλίου 2011

00:27
Δυσοίωνες προβλέψεις για τα έσοδα του ΙΚΑ μετέφερε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνης επισημαίνοντας ότι μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 6% μέσα στο 2011 ισοδυναμεί για το ΙΚΑ με απώλειες εσόδων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως είπε κάθε ποσοστιαία μονάδα αύξησης της ανεργίας κοστίζει στο ΙΚΑ 300 εκατομμύρια ευρώ ενώ μαζί με τα επιδόματα αγγίζει τα 450 εκατομμύρια ευρώ. Κάθε μονάδα μείωσης των αποδοχών σημαίνει 115 εκατομμύρια ευρώ λιγότερες εισφορές, διευκρίνισε ο κ. Κουτρουμάνης.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν έχει μελετηθεί σενάριο μείωσης των δαπανών για τις συντάξεις την επόμενη πενταετία, ενώ είπε ότι υπήρξε και αύξηση κατά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της αύξησης των συνταξιοδοτήσεων. Όσον αφορά τις φετινές προβλέψεις, σημείωσε ότι θα συνεχιστεί η αύξηση των συνταξιοδοτήσεων. Μάλιστα παραδέχθηκε ότι είναι αδύνατον να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των διπλοσυνταξιούχων που δεν δήλωναν δεύτερη σύνταξη επειδή-όπως είπε- δεν υπήρχε η απαραίτητη μηχανοργάνωση.

Όσον αφορά την «μαύρη εργασία», ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να καταπολεμήσει την ανασφάλιστη εργασία μειώνοντας τα ποσοστά της από το 25% που παραμένει σήμερα στο 12% την επόμενη τριετία, ενώ ανακοίνωσε ότι εντός του προσεχούς διμήνου θα εφαρμοστεί το λεγόμενο εργόσημο που θα αφορά 250.000 ανασφάλιστους κυρίως οικόσιτο προσωπικό και εργάτες γης.

TO BHMA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.