10 Μαρτίου 2011

18:05
Υπέρ της απαλλοτρίωσης του πρώην αμαξοστασίου της ΗΛΠΑΠ Α.Ε. στον Κεραμεικό γνωμοδότησε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας από τον Κεραμεικό ώς την Ακαδημία Πλάτωνος.

Πρόκειται για έκταση 4,5 στρεμμάτων στη συμβολή του πεζόδρομου της Ερμού με την οδό Παναγή Τσαλδάρη, που θα απαλλοτριωθεί έναντι 3 εκατ. ευρώ.

Πριν μερικούς μήνες, το ΚΑΣ ενέκρινε ομόφωνα τη νέα οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής και τις συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις για το σκοπό αυτό. Επιπλέον, έχει εγκριθεί η πρόταση δημιουργίας αρχαιολογικού περιπάτου, από τον χώρο Κεραμεικού μέχρι την Ακαδημία Πλάτωνος.

Ο σχεδιασμός προβλέπει απαλλοτριώσεις στις ζώνες πρασίνου γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου των Αθηνών.

Επίσης, το ΚΑΣ έχει γνωμοδοτήσει ομόφωνα για την απαλλοτρίωση ακινήτου στην οδό Μυκάλης όπου ανακαλύφθηκε νέο Δημόσιο Σήμα, δηλαδή νεκροταφείο της πόλης των Αθηνών που θάβονταν ήρωες και επιφανείς Αθηναίοι.

Το Δημόσιο Σήμα χρονολογείται ανάμεσα στον 3ο και 4ο αιώνα π.Χ ενώ η ανακάλυψή του πρόσθεσε νέα στοιχεία στην ιστορία της περιοχής.

Το 1997, στις εκσκαφές για την ανέγερση μικρού θεάτρου στον Κεραμεικό, αποκαλύφθηκαν στην οδό Σαλαμίνος ταφικά μνημεία του Πελοποννησιακού Πολέμου.

Στην περιοχή υπάρχουν περισσότερα από εκατό σημεία στα οποία έχουν βρεθεί ταφικά μνημεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.