28 Μαρτίου 2011

22:34
Την απόφαση του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΘ στις 18.3.2011 για «ακινητοποίηση των λεωφορείων», σε περίπτωση «που εισέρχονται οργανωμένες ομάδες τύπου “Δεν Πληρώνω”» καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης».

Οι εκπρόσωποι των «Επιβατών» αναφέρονται σε περιστατικά που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες με ακινητοποιήσεις λεωφορείων και άρνηση των οδηγών να συνεχίσουν το δρομολόγιο, παρά μόνο μετά από την παρέμβαση της αστυνομίας.

Οι «Επιβάτες» σχολιάζουν τους ισολογισμούς του ΟΑΣΘ για τα οικονομικά έτη 2010-2011, όπου καταγράφεται αύξηση των εσόδων, υποστηρίζοντας ότι με την πρόσφατη αύξηση των κομίστρων επιβαρύνεται επιπλέον το επιβατικό κοινό με «εννιά εκατομμύρια ευρώ (όσα και η αύξηση των εσόδων)», προκειμένου να διασφαλιστούν «τα κέρδη και τα προνόμια» των μετόχων.

Το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι η απόφασή του δεν αφορούσε στα αιτήματα των ομάδων «Δεν Πληρώνω», αλλά στην παρενόχληση του οδηγού, από την ανάρτηση πανό και τη χρήση τηλεβόων μέσα στο λεωφορείο.

«Η δική μας απόφαση για ακινητοποίηση των λεωφορείων, κατά τη διάρκεια τέτοιων κινητοποιήσεων λήφθηκε για την περίπτωση που σημειώνεται παρενόχληση του οδηγού και απόσπαση από το έργο του, με τα πανό και τα μεγάφωνα, με γνώμονα την ασφάλεια του επιβατικού κοινού», δήλωσε ο γ.γ. του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Κωνσταντίνος Αγγελούδης.

Πηγή :www.i-reportergr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.