5 Μαρτίου 2011

08:07
Αθήνα, 4 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»,
στον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη
(Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011)

..........Μεταξύ άλλων.....

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών την περάσατε, η σύγκρουση με τα «σπλάχνα» σας συνεχίζεται όμως. Έχετε έρθει πλέον σε σύγκρουση διαρκείας με τον πυρήνα της κομματικής βάσης. Όχι μόνο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ:
Ως Κυβέρνηση διασφαλίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών και αυτό ισχύει μόνο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Επιπλέον, έχουμε εγγυηθεί το δικαίωμα στην εργασία για το σύνολο των υπαλλήλων. Ταυτοχρόνως όμως με το νέο νόμο προωθούμε τον περιορισμό των ελλειμμάτων με το σύμφωνο ευθύνης βάσει του οποίου εγκαίρως εντοπίζονται αποκλίσεις που οδηγούν σε μεγάλα ελλείμματα και αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες.
Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει για τον εαυτό του και τα στελέχη του, αλλά για την κοινωνία και τους πολίτες. Δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε σε σύγκρουση με εργαζόμενους ή συνδικαλιστές. Είμαστε σε σύγκρουση και θα συνεχίσουμε να είμαστε με τη χρεοκοπημένη αντίληψη της «ίδιας τσέπης», όπου κάθε κρατική υπηρεσία ή εταιρία του δημόσιου τομέα θεωρεί πως μπορεί να λειτουργεί χωρίς δείκτες, χωρίς έλεγχο και αξιολόγηση αφού τελικώς τα όποια ελλείμματα τα καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός. Αυτή η περίοδος έχει τελειώσει οριστικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Σκέπτεστε επίταξη αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ:
Δεν είναι πολιτική επιλογής. Είναι μια αναγκαστική πολιτική οριακού χαρακτήρα. Οι συνδικαλιστικοί φορείς οφείλουν να αντιλαμβάνονται τα ηθικά όρια της δύναμής τους και να μην τα παραβιάζουν. Άλλωστε αν αποτύχει αυτό το πρόγραμμα -και η υπονόμευση του προγράμματος μπορεί να προέλθει από πολλές πλευρές και εκ των έσω- τότε υπονομεύεται και η βιωσιμότητα αυτών των εταιριών, άρα και η εργασιακή ασφάλεια των υπαλλήλων. Θα ήταν πιο έντιμο από την πλευρά τους να διεκδικήσουν, με ανοικτές διαδικασίες ασφαλώς, να αναλάβουν οι ίδιοι να λειτουργήσουν τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, αρκούμενοι στην επιδότηση του κράτους, έχοντας όμως την πλήρη επιχειρησιακή αρμοδιότητα άρα και το ρίσκο. Σας πληροφορώ πως είμαστε απολύτως έτοιμοι να το συζητήσουμε, θα έλεγα κιόλας πως είμαστε θετικοί.

Συνημμένα Αρχεία
word documentΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΡΕΠΠΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ.doc

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.