29 Μαρτίου 2011

12:24
1
Την τεχνογνωσία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την εταιρική διακυβέρνηση στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς εφαρμόζει η κυβέρνηση.


Αν και η Ελλάδα είχε λάβει τεχνική υποστήριξη από τον ΟΟΣΑ για την εταιρική διακυβέρνηση ήδη από το 2005, μέχρι προσφάτως δεν είχε αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του Οργανισμού για τις βέλτιστες πρακτικές.

Η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείο Οικονομικών αξιοποιώντας την εμπειρία του ΟΟΣΑ προχωρεί σε μια σειρά από παρεμβάσεις για την βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, οι οποίες εκτείνονται από την διοικητική διάρθρωση των ΔΕΚΟ έως την παραγωγή των οικονομικών τους στοιχείων.

Μάλιστα, σήμερα Τρίτη ο Ειδικός Γραμματέας ΔΕΚΟ Γ. Κυριακός βρίσκεται στο Παρίσι όπου μετέχει στην 16η Συνάντηση Εργασίας των κρατών μελών του ΟΟΣΑ για την «Κρατική Ιδιοκτησία και τις Πρακτικές Ιδιωτικοποιήσεων».

Ο κ. Κυριακός θα παρουσιάσει τις πρόσφατες αλλαγές στην διαχείριση των ΔΕΚΟ και στην εταιρική διακυβέρνηση και αναμένεται να εξετάσει με τους ομολόγους του θέματα σχετικά με την σύμπραξη ιδιωτών – δημοσίου για την καλύτερη λειτουργία των ΔΕΚΟ.

Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλια:

  1. Μέχρι να εφαρμόσουν την τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ θα έχουν πάρει πόδι και αυτοί - όπως έγινε και με τους προηγούμενους !!!!! Σε ταξίδια να βρισκόμαστε ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.