24 Μαρτίου 2011

12:09
Ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας δεν άντεξε την κούραση κι αποκοιμήθηκε εν ώρα εργασίας, αφήνοντας δύο επιβατικά αεροσκάφη να προσγειωθούν στην Ουάσινγκτον χωρίς οποιαδήποτε καθοδήγηση από τον πύργο ελέγχου.

«Ως πρώην πιλότος αεροπορικής εταιρίας, είμαι προσωπικά εξοργισμένος που ο ελεγκτής αυτός δεν φρόντισε όπως ήταν ευθύνη του να βοηθήσει να προσγειωθούν αυτά τα δύο αεροσκάφη», δήλωσε ο Ράντι Μπάμπιτ, διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA), ο οποίος και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον βετεράνο ελεγκτή που έχει 20 χρόνια προϋπηρεσία.

Τα στοιχεία του ελεγκτή, ο οποίος έχει βαθμό επιτηρητή, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.
Τα αεροσκάφη που εκτελούσαν τις δύο πτήσεις, μια της United Airlines και μια της American Airlines, προσγειώθηκαν χωρίς πρόβλημα στο αεροδρόμιο Ronald Reagan.

Τα πληρώματα των δύο αεροσκαφών δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον ασύρματο με τον πύργο ελέγχου για να λάβουν οδηγίες σχετικά με τον ποιο διάδρομο έπρεπε να προσεγγίσουν και άδεια να προσγειωθούν, αλλά ήλθαν σε επικοινωνία με ελεγκτές σε κοντινή εγκατάσταση της FAA από όπου τους δόθηκαν πληροφορίες.

«Ευτυχώς, σε καμία στιγμή κάποιο από τα αεροσκάφη δε βρισκόταν εκτός επαφής ραντάρ και το εφεδρικό μας σύστημα τέθηκε σε λειτουργία κι εγγυήθηκε την ασφαλή προσγείωση των δύο αεροσκαφών», πρόσθεσε ο Μπάμπιτ.

Έξαλλοι στην Ουάσιγκτον για το συμβάν, αφού πρόκειται για αεροδρόμιο πολύ κοντά στο Πεντάγωνο, πλάι στον ποταμό Πότομακ και αντίκρυ στο Λευκό Οίκο, καθώς μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 υπάρχει αυξημένη ευαισθησία σε θέματα ασφάλειας των πτήσεων.

Τέλος, ο ελεγκτής εξήγησε ότι εργαζόταν για τέταρτη συνεχή νύχτα στο συγκεκριμένο ωράριο και ότι ήταν ο μόνος που βρισκόταν στον πύργο ελέγχου την ώρα που αποκοιμήθηκε για κάποια ώρα εν ώρα καθήκοντος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.