8 Μαρτίου 2011

08:36
1
Συνάδελφοι-σσες,

τις τελευταίες δέκα ημέρες, έχουμε γίνει μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου που εξελίσσεται στις πλάτες του κλάδου. Πρωταγωνιστής αυτού του θεάτρου είναι το μειοδοτικό προεδρείο της ΠΑΣΚΕ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ (που έχει γίνει για λόγους συμφέροντος ΠΑΣΚΕΡΓΑΤΙΚΗ) και της ουράς του ...πρώην που ακούει στο όνομα Γκολιανόπουλος.

Τι έκαναν όλοι αυτοί τις τελευταίες δέκα ημέρες; Πολλά και ανείκουστα. Μερικά από αυτά είναι.

1) Η ΠΑΣΚΕ απέπεμψε τον κακό Κουλουμπαρίτση, αυτόν τον αγνό κατά τα άλλα αγωνιστή, με τον "μετριοπαθή" (βάσει δημοσιευμάτων) Λιαγούρη. Το πρώτο μέλημα του Λιαγούρη ως πρόεδρος ήταν να στείλει Δελτίο Τύπου για αναστολή των αποφασισμένων από τη Γενική Συνέλευση κινητοποιήσεων. Σκοπός φυσικά ένας: η πλήρης υποταγή και υπακοή στο υπουργείο για την με κάθε θυσία αναστολή των κινητοποιήσεων.

2) Απαξίωσαν όλο τον κλάδο με την πρωτοφανή απουσία τους από τη συγκέντρωση στις 28/2/2011 στην Επισκευαστική Βάση. Φοβόντουσαν φυσικά μήπως ξεσπάσει ο κλάδος επειδή είχαν μπει στη μισθοδοσία οι (νέες) μειώσεις του νόμου 3899/2010, που οι ίδιοι έλεγαν πως για την ΕΘΕΛ δεν θα ισχύσουν!!!

3) Έβγαλαν ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ κείμενο σε αφίσα (για το δημοψήφισμα). Στα ονόματα του προέδρου και γραμματέα δεν υπάρχουν υπογραφές. Γιατί φοβούνται να υπογράψουν;

4) Προτίθενται να διεξάγουν ΣΤΗΜΕΝΟ δημοψήφισμα. Γιατί στημένο; Επειδή δεν έχει την έγκριση του Δ.Σ. Επειδή δεν προβλέπεται από κανένα καταστατικό. Επειδή οι εφορευτικές επιτροπές εξελέγησαν από ...το προεδρείο. Επειδή είναι ΑΝΑΝΔΡΟΙ.Επειδή είναι ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ. Επειδή φοβούνται όλους εμάς.Επειδή βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από αυτό του κλάδου.

Έχει κανείς αμφιβολία για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος;

5) Επειδή οι ερωτήσεις όπως τίθενται είναι τουλάχιστον απαράδεκτες. Είναι απλά η πρόταση της ΠΑΣΚΕ όπως αναρτήθηκε σε ανακοίνωση της παράταξης. Γιατί δεν έθεταν τις εξής δύο ερωτήσεις για να ψηφίσει ο κλάδος αφού πρώτα φυσικά εξασφάλιζαν την σύμφωνη γνώμη του κλάδου και την νομιμότητά του;

α) Να βάλουμε πλάτη στην κυβέρνηση για τα σχέδιά της

β) να μην βάλουμε πλάτη.

Συνάδελφοι-σσες,

η αλήθεια είναι μία. Αυτοί που από τον Μάϊο μας έλεγαν πως δεν θα μας ακουμπήσει κανείς, πως δεν θα μας μειώσουν μισθούς και επιδόματα, πως δεν θα χάσουμε κεκτημένα, αυτοί που κοίμιζαν τον κλάδο, θέλουν τώρα να μας καταστρέψουν, υποστηρίζοντας τα ύπουλα σχέδια της κυβέρνησης, βάζοντας ταφόπλακα στον κλάδο, χρησιμοποιώντας όλους τους αθέμιτους και δολοπλόκους τρόπους που τους επιβάλλει το Υπουργείο.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε, δεν θα τους αφήσουμε. Το ΣΤΗΜΕΝΟ αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα γυρίσει και θα πέσει στα κεφάλια τους. Αυτοί έχουν εξασφαλίσει τα συμφέροντά τους από το Υπουργείο, φτάνει να καταστραφεί ο κλάδος.

Αυτό ΔΕΝ θα περάσει.



Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ



ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
http://www.easitis.gr/

1 σχόλια:

  1. μαζί σας παιδιάα. ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Επρεπε να τους ειχαμε κυνηγισει απο την πρωτη στιγμη που γραψανε στα παλια τους παπουτσια την α΄ποφαση της συνελευσης ΟΛΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΥΛΙΜΕΝΟΙ οι ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ τσιρακια του ρεπα και ΣΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.