25 Φεβρουαρίου 2011

00:35
«Έξυπνες μετακινήσεις», που θα σχεδιάζουν οι ίδιοι οι πολίτες, ανάλογα με τις ανάγκες τους, προωθεί το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, μέσα από ένα έργο προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012.

Πρόκειται για το "Ευφυές σύστημα διαχείρισης αστικής κινητικότητας και ελέγχου κυκλοφορίας για τη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος στην κεντρική περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης". Στόχος του, η ανάπτυξη ενός συστήματος που θα ελέγχει την κυκλοφορία, θα ενημερώνεται δυναμικά για τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο της πόλης και θα επιτρέπει στο χρήστη να σχεδιάσει τη μετακίνησή του, με έμφαση στις λύσεις μειωμένης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Περιλαμβάνει:

* Κέντρο Αστικής Κινητικότητας που θα λειτουργεί υπό την ευθύνη του δήμου Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από ένα κεντρικό σημείο πληροφόρησης, στο χώρο του νέου δημαρχείου και από ένα μικρότερο, εγκατεστημένο στην Καμάρα. Το σύνολο των υπηρεσιών θα παρέχεται μέσω διαδικτύου, τηλέφωνου και γραπτών μηνυμάτων sms. Οι βασικές υπηρεσίες θα είναι για εναλλακτικές διαδρομές, δρομολόγια, εισιτήρια, κατηγορίες εκπτώσεων, ενημέρωση σχετικά με χώρους στάθμευσης και διαθεσιμότητας θέσεων σε κεντρικούς σταθμούς του δήμου.

* Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας που υπό την ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Θα διαχειρίζεται συμβάντα με πληροφορίες πραγματικού χρόνου, θα κάνει εκτίμηση της κυκλοφορίας για μελλοντικά χρονικά διαστήματα της ημέρας και διαχείριση σηματοδοτών με βάση τις συνθήκες κυκλοφορίας και με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Το έργο υλοποιεί κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν το ΣΑΣΘ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Institute of Transport Economics (ΤΟΙ) που εδρεύει στο Όσλο της Νορβηγίας.

Πηγή : Enet . gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.