10 Φεβρουαρίου 2011

13:32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ

Μειωµένο κατά 50% εισιτήριο για ανέργους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
προσανατολίζεται να καθιερώσει η κυβέρνηση ώστε να διευκολύνει στις µετακινήσεις τους τις ασθενέστερες οµάδες που πλήττονται από την κρίση
Σύµφωνα µεπληροφορίες, η κυβέρνηση παράλληλα µε τη θέσπιση αυστηρών κυρώσεων για όσους δεν πληρώνουν εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες επιθυµεί να ανακουφίσει τις κατηγορίες των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιµέςτων εισιτηρίων.

Το πρόγραµµα το επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία µε το υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών και αφορά σε πρώτη φάση 126.000 επιδοτούµενους ανέργους από τον ΟΑΕ∆ (100.000 στην Αθήνα και 26.00

0 στη Θεσσαλονίκη), αλλάόχι µακροχρόνια ανέργους. Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει παράλληλα να ορίσει επί πλέον ως κριτήριο για το προνόµιο του µειωµένου εισιτηρίου και το οικογενειακό εισόδηµα που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ. Σύµφωνα µε πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», το υπουργείο διά της Λούκας Κατσέλη έχει έρθει σε συµφωνία µε τον ΟΑΣΑ ούτως ώστε να επιδοτηθεί το µειωµένο εισιτήριο ενδεχοµένως από εθνικά ή κοινοτικά προγράµµατα. Αυτό σηµαίνει στην πράξη ότι ο ΟΑΣΑ δεν θα έχει απώλεια εσόδων από την εφαρµογή του κοινωνικού µέτρου. Ηδη έπειτα από προεργασία που έκαναν η υπουργός Εργασίας και ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας συγκροτήθηκε οµάδα εργασίας (ΟΑΕ∆, Εργατική Εστία,ΚΕΠ, ΟΑΣΑ) που θα παρουσιάσειτην τελικήπρόταση το προσεχές διάστηµα µε στόχο να εφαρµοστεί από τον Μάρτιο.

Η δυνατότητα των ανέργων να πληρώνουν µισό εισιτήριο θα έχει τρίµηνη διάρκεια και θα ανανεώνεται από την αξιοποίηση της βάσης δεδοµένων του ΟΑΕ∆. Οσοι δικαιούνται µειωµένο εισιτήριο θαµπορούν να αγοράζουν και µειωµένες µηνιαίες κάρτες. ∆ηλαδή να καταβάλλουν 23αντί των45 ευρώ και για τις µικρές κάρτες 10 αντίτων 20 ευρώ.

οι ενδιαφερομενοι άνεργοι θα µπορούν να πηγαίνουν στα ΚΕΠ ή στην Εργατική Εστία, υπηρεσίες οι οποίες µε βάση τα στοιχεία που θα έχουν στηδιάθεσήτους από τον ΟΑΕ∆θα εκδίδουν βεβαίωση µε σφραγίδα ότιοι συγκεκριµένοι πολίτες µπορούν να κάνουν χρήση των ΜΜΜ µε µειωµένο εισιτήριο. Ο επιβάτης οφείλει να έχει κάθε φορά µαζί του τη βεβαίωση και την αστυνοµική του ταυτότητα. Το µέτρο θα ισχύει για όλα τα µέσα µεταφοράς του ΟΑΣΑ (Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ κ.λπ.) και αντιστοίχως για τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Ηδη στη συµπρωτεύουσα ισχύει το µέτρο της κάρτας για εργαζόµενους µε έκπτωση20%.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.