25 Φεβρουαρίου 2011

15:31
Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/02/2011

Στον απόηχο της καθαίρεσης του Ν. Κουλουμπαρίτση από τη θέση του γραμματέα της ΠΑΣΚΕ στην ΕΘΕΛ και την παραίτηση του ίδιου από τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΑ, συνεχίζονται και σήμερα οι στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ τη Δευτέρα πρόκειται να ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι υπάλληλοι της ΕΘΕΛ και της ΗΛΠΑΠ έχουν προγραμματίσει για σήμερα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4.30 το απόγευμα, ενώ τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά. Τη Δευτέρα ωστόσο, όλα τα μέσα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4.30 το απόγευμα, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν κοινή γενική συνέλευση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) σχετικά με την πορεία και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ενώ πρόκειται να αξιολογήσουν την κατάσταση στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Στο μεταξύ οι εξελίξεις με την καθαίρεση και παραίτηση του Ν. Κουλουμπαρίτση, αλλά και οι καταγγελίες του ίδιου για "προσπάθεια του υπουργείου, της διοίκησης και κάποιων παραγόντων" να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, τάραξαν τα νερά στον χώρο της ΠΑΣΚΕ και βάθυναν το χάσμα μεταξύ των στελεχών της. Στη δήλωση - παραίτησή του ο συνδικαλιστής υπογράμμισε πως "επί της ουσίας με την πραξικοπηματική αντικατάστασή μου γίνεται σαφές ότι η παραμονή μου στη θέση του προέδρου δεν μπορεί να συνεχιστεί". Παράλληλα εξαπέλυσε τα πυρά του σε όσους ενόχλησε η ανακοίνωση του Συνδικάτου ενάντια στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που επιχειρήθηκε να στηθεί.

Κ.Ζ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.