21 Ιανουαρίου 2011

21:23
1
Σε γενικά καλό κλίμα, χωρίς εντάσεις, απρόοπτα και μεγάλες αντιπαραθέσεις, κύλησε η πρώτη εβδομάδα των συναντήσεων μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και εκπροσώπων των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που ξεκίνησε το υπουργείο, με αφορμή το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των αστικών συγκοινωνιών, το οποίο σύντομα θα πάρει το δρόμο προς τη βουλή.

Παρά το γεγονός ότι οι συναντήσεις έγιναν με κινητοποιήσεις, οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις στελεχών του υπουργείου και των συνδικαλιστών. Οι τελευταίοι, πάντως συνεχίζουν να προβάλουν ορισμένα θέματα, κόκκινες γραμμές, όπως είναι οι μετατάξεις, η μείωση των αποδοχών και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Από την πλευρά του το υπουργείο επαναλαμβάνει πως το κράτος δεν μπορεί πλέον να συντηρεί ζημιογόνες ΔΕΚΟ, επισημαίνει ότι η διαδικασία αυτή είναι μια ευκαιρία για εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών και διαβεβαιώνει για το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών και για μη απολύσεις εργαζομένων. Παράλληλα, όμως προειδοποιεί ότι η έσχατη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση, που συνεπάγεται εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων.

Σήμερα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του διαλόγου, με τη συνάντηση που είχε ο γγ του υπουργείου ΥΜΔ κ. Χάρης Τσιόκας, με το σωματείο των οδηγών της ΕΘΕΛ, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν και νέα στάση εργασίας 11.00 το πρωί με 4 το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική τους συνέλευση όπου θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Τη Δευτέρα αναμένεται να αρχίσει ο νέος κύκλος των συναντήσεων μεταξύ του κ. Τσιόκα και εκπροσώπων των εργαζομένων στο μετρό, το τραμ και τον ΗΛΠΑΠ. Επίσης, αναμένεται να επισκεφθούν το ΥπΥΜεΔ και οι συνδικαλιστές του ΗΣΑΠ, οι οποίοι και θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Πηγή

1 σχόλια:

  1. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΕΧΕΙ ΜΑΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ.
    ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.