3 Ιανουαρίου 2011

21:41
Νέο «μαχαίρι» στον αριθμό των κρατικών αυτοκινήτων βάζει η κυβέρνηση με στόχο να μειώσει περαιτέρω το λειτουργικό κόστος των υπουργείων και των δημόσιων υπηρεσιών.

Η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών με εγκύκλιο τους καλούν τις δημόσιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε νέα απόσυρση των κρατικών αυτοκινήτων που υπερβαίνουν τα 1.400 κυβικά με στόχο να μειωθεί ο στόλος τους που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αγγίζει τις 50.000.

«Με στόχο να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών», αναφέρεται στην εγκύκλιο, «επιτρέπεται η διατήρηση των επιβατικών αυτοκινήτων τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση μόνον των υπηρεσιακών τους αναγκών».

Με την εγκύκλιο γίνεται γνωστό ότι η αρμόδια διεύθυνση κρατικών αυτοκινήτων του υπουργείου Εσωτερικών θα αξιολογεί τις ανάγκες των υπηρεσιών και θα εξετάζει ποια οχήματα μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου κυβισμού θα πρέπει να διατηρηθούν, αποκλείοντας ωστόσο σε κάθε περίπτωση τα πολυτελή αυτοκίνητα. Οι προϋποθέσεις για τη διατήρηση ή μη των κρατικών αυτοκινήτων άνω των 1.400 κυβικών που θα λαμβάνονται υπόψη έχουν σχέση με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν και ειδικότερα:

1. Η μορφολογία του εδάφους (ορεινές και δύσβατες περιοχές, καθώς και περιοχές με μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους). Στις ορεινές περιοχές θα επιτρέπεται η χρήση αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού μόνον στην περίπτωση κατά την οποία οι υπηρεσίες δραστηριοποιούνται σ' αυτές εκτελώντας γεωλογικές μελέτες, τοπογραφικές μετρήσεις, αρχαιολογικές ανασκαφές κ.λπ

2. Η ανάγκη υποστήριξης του έργου των υπηρεσιών (π.χ. αυτοκίνητα που καλύπτουν τις υπηρεσιακές ανάγκες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»).

3. Η διασφάλιση της επάρκειας των ελεγκτικών μηχανισμών (υγειονομικοί, κτηνιατρικοί, αγορανομικοί έλεγχοι).

4. Οι υποχρεώσεις ορισμένων υπηρεσιών που πηγάζουν από συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

Οι υπηρεσίες που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις καλούνται να προχωρήσουν άμεσα στην απόσυρση των αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού. Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι οι γενικοί γραμματείς υπουργείων, οι γενικοί γραμματείς περιφερειών και οι δήμαρχοι δεν δικαιούνται αποκλειστικής χρήσης κρατικού αυτοκινήτου, αλλά εξυπηρετούνται με αυτοκίνητα των υπηρεσιών τους και μόνον για την κάλυψη των υπηρεσιακών τους αναγκών


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.