21 Ιανουαρίου 2011

21:09
Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η πρώτη, συνάντηση του συνδικάτου των οδηγών της ΕΘΕΛ με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, κ. Χ. Τσιόκα.

Ο πρόεδρος Ν. Κουλουμπαρίτσης παρέθεσε ορισμένους από τους προβληματισμούς που έχουν οι οδηγοί της ΕΘΕΛ γύρω από το...νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση των δημοσίων μεταφορών της Αττικής.

Ειδικότερα, έθεσε το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της εταιρείας, εξέφρασε απορίες γύρω από το πώς θα γίνει η συγχώνευση των μεταφορικών επιχειρήσεων, έθιξε το ζήτημα του «Συμφώνου Ευθύνης», που προβλέπει τριμηνιαίο έλεγχο στα οικονομικά αποτελέσματα και κυρώσεις σε περίπτωση μη επίτευξης των στόχων, διερωτούμενος τόσο για το πώς θα γίνεται ο εν λόγω έλεγχος, ποιοι θα τον κάνουν και τι είδους μέτρα θα λαμβάνονται.

Δεν αναστείλαμε τις κινητοποιήσεις.
Την Δευτέρα έχουμε Γενική Συνέλευση, όπου θα αναλυθεί το σχέδιο νόμου στους εργαζόμενους και αυτοί θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Σήμερα, ήταν μια πρώτη συνάντηση.
Το Σχέδιο Νόμου είναι το ίδιο, δεν αλλάζει. Απλώς κάναμε μια πρώτη συζήτηση όσον αφορά την οργάνωση της εταιρείας, το πως θα προχωρήσουμε με τους τριμηνιαίους ελέγχους, το ποιά θα είναι τα μέτρα που θα παίρνονται και καταθέσαμε κάποιες προτάσεις και από εκεί και πέρα, περιμένουμε την επόμενη συνάντηση να δούμε που θα καταλήξει αυτός ο διάλογος» δήλωσε κ. Κουλουμπαρίτσης, εξερχόμενος της συνάντησης.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων της ΕΘΕΛ, διερωτήθηκε για το πώς θα αντιμετωπιστεί η εισιτηριοδιαφυγή, αλλά και για το πως θα υπάρχουν κερδοφόρες εταιρίες, όταν το κράτος θα επιδοτεί μόνο το 40% της λειτουργίας τους.

«Ο προβληματισμός των εργαζομένων και του Συνδικάτου είναι ότι αυξάνοντας το εισιτήριο θα δημιουργήσουμε νέα εισιτηριοδιαφυγή, όχι από χόμπι αλλά από ανάγκη. Θεωρούμε το εισιτήριο στις συγκοινωνίες ως μέσο επιβίωσής τους. Θα πρέπει να βρούμε το ποσοστό ανόδου της τιμής του. Θα πρέπει να γίνουν μελέτες για την αύξηση για να μην γίνουν απαγορευτικές οι τιμές στους επιβάτες και να μην υπάρχει μεγαλύτερη εισιτηριοδιαφυγή» σχολίασε.

«Η άποψή μας είναι ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να λάβουν μέρος στην κατάρτιση του νομοσχεδίου. Για να είναι πιο εύκολος ο διάλογος και να πάμε σε διαδικασίες που θα καθόριζαν το πραγματικό έργο στην κοινωνία και να μη δείχνει ότι έχουμε πρόβλημα στην κοινωνία με το ρόλο μας» κατέληξε ο κ. Κουλουμπαρίτσης.

Ετσι, την Δευτέρα, λόγω της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, τα λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 11.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα.

Οπως όλα δείχνουν, τα ραντεβού της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών με τους συνδικαλιστές των αστικών συγκοινωνιών θα συνεχιστούν την Δευτέρα, όταν και θα μεταβούν για διάλογο στο υπουργείο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο μετρό, το τραμ και κατά πάσα πιθανότητα του ΗΛΠΑΠ.

Επίσης, αναμένεται να δώσουν το «παρών» και οι συνδικαλιστές του ΗΣΑΠ, οι οποίοι και θα παραδώσουν το «αντινομοσχέδιο» που έχουν εκπονήσει, μέσα από το οποίο παραθέτουν τις δικές τους προτάσεις.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.