11 Ιανουαρίου 2011

11:11

Κείμενο υπογραφών για το σχηματισμό Διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημοσίου χρέους, το οποίο θα δοθεί προσεχώς στη δημοσιότητα, ετοιμάζουν η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα και ο καθηγητής Οικονομικών στη σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Κ. Λαπαβίτσας, αλλά και προσωπικότητες που μετέχουν στο «Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς».
Η Σοφία Σακοράφα στοχεύει με αυτή την κίνηση στο άνοιγμα των φακέλων των χρεών και των δανείων στην Ελλάδα.
«Εμπρός να δούμε, πώς δόθηκαν τα δάνεια, πού πήγαν τα λεφτά, πώς έγιναν συμβάσεις, και να φανεί ποια είναι η διαφθορά για την οποία μιλούν συνέχεια. Φτάνει πια το "τα φάγαμε μαζί"», λέει χαρακτηριστικά, εκτοξεύοντας ευθείες βολές κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.
Η πρόσφατα διαγραμμένη από το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητη βουλευτής, ασχολείται πλέον συστηματικά με το θέμα της δίκαιης ρύθμισης του χρέους και τη διαγραφή μέρους αυτού.
«Το δημόσιο χρέος μας πνίγει, μας σκοτώνει. Δεν λέω να είμαστε μπαταχτσήδες. Να πληρώσουμε αυτό που χρωστάμε και όχι αυτό που θέλουν να χρωστάμε» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Παρότι δεν έχει εμπλακεί σε πολιτικούς σχηματισμούς, ακόμα κι όταν υπήρξε κρούση στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές από τον ΣΥΝ για να συμμετέχει σε ένα ευρύ ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια Αττικής, υποστηρίζει ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για το σχηματισμό της Επιτροπής Λογιστικού ελέγχου του Χρέους, θα χτυπήσει όλες τις πόρτες.
Τάσσεται δε κατά της σύστασης διακομματικής επιτροπής, η οποία πιστεύει ότι δεν θα καταλήξει πουθενά, αλλά υπέρ μιας Διεθνούς Επιτροπής Ελέγχου, προτείνοντας ως επικεφαλής τον ιστορικό, πολιτικό επιστήμονα και ιδρυτή της Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου Ερίκ Τουσέν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.