5 Ιανουαρίου 2011

01:00
Τη στοχοποίηση με κάθε μέσο του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες συνεχίζει η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα που το υπουργείο Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων προωθεί αυξήσεις φωτιά στα εισιτήρια και περικοπές δρομολογίων, η μείωση των μισθών των εργαζομένων έφτασε στο 35%, ενώ στρώνεται το έδαφος για επιπλέον εφιαλτικές ανατροπές στο εργασιακό μας καθεστώς.

Η κυβέρνηση επιλέγει αντί του ανοιχτού και δημόσιου διαλόγου με όλους τους αρμόδιους φορείς για το μέλλον των συγκοινωνιών, να διαπομπεύει τους εργαζόμενους και να ποινικοποιεί με αυταρχικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες τον αγώνα τους με δικαστικές αποφάσεις.

Πρόθυμος υποστηριχτής της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, ο πρόεδρος της Διοίκησης του ΗΣΑΠ και του Μετρό που προσέφυγε ακόμη και προληπτικά στη Δικαιοσύνη για απεργιακές κινητοποιήσεις που δεν έχουν κηρυχθεί.

Απορίας άξιο ωστόσο είναι πως ο εν λόγω κύριος εμφανίζει ιδιαίτερη κινητικότητα ως προς την καταστολή του αγώνα μας, ενώ όλο το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο των δυο Οργανισμών επέδειξε αδράνεια σε πολύ κρίσιμα ζητήματα.

Αντίθετα κινητικότητα επιδεικνύει και στα θέματα ρουσφετολογικών υποθέσεων και ιδιαίτερα στο χώρο του Μετρό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μεταφοράς από τον ίδιο, σε συνθήκες παρανομίας, εργαζόμενης από την ΑΜΕΛ στον ΗΣΑΠ, η οποία πιθανολογείται ότι έχει εξαιρεθεί στα κρυφά από την απόλυση των 250 εργαζομένων που προσλήφθηκαν το 2009.

Είναι καιρός οι υπεύθυνοι για την κατάσταση των δημόσιων συγκοινωνιών να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΔΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
(ΜΕΓΑΡΟ Η.Σ.Α.Π. ΠΕΙΡΑΙΑ)
ΠΛΑΤ. ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ 1
ΤΗΛ 210. 41.19.965 –210. 41.79.482
FAX: 210.41.26.322
http//www.isap-union.gr

T Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011 11:43 μ.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.