14 Ιανουαρίου 2011

18:14
Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Μετρό, μετά την πρόσκληση σε διάλογο από τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες.

Σήμερα αποφασίζουν για τη στάση τους οι εργαζόμενοι και στα υπόλοιπα μέσα μαζικών μεταφορών.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό διευκρινίζουν ότι σε περίπτωση που ο διάλογος αποβεί άκαρπος ισχύει η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κινητοποιήσεις και θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υλοποίησή τους.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων σε ΟΑΣΑ-ΕΘΕΛ Νίκος Κουλουμπαρίτσης εμφανίστηκε κατ' αρχήν θετικός στην πρόσκληση του υπουργείου. «Εμείς έχουμε πει ότι δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη», είπε, προσθέτοντας πάντως πως από την πρώτη ανάγνωση που έκαναν στο σχέδιο της κυβέρνησης προκύπτει ότι είναι ένα «αντεργατικό νομοσχέδιο».

«Το διάλογο τον επιζητούμε τόσο καιρό, η κυβέρνηση δεν έκανε και το υπουργείο συγκεκριμένα" δήλωσε από την πλευρά του ο Κώστας Νικολακόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Χάρης Τσιόκας, μιλώντας στον Βήμα 99,5, μίλησε για «εβδομάδα δημιουργικού και γόνιμου διαλόγου με τους εργαζομένους» και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβασή του.

Ο κ. Τσιόκας έκανε λόγο, επίσης, για «σοβαρή και επίπονη διαβούλευση, με ανοιχτά αυτιά» μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, που μπορεί να διαρκέσει, όπως υπολόγισε, έως και τρεις εβδομάδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.