28 Ιανουαρίου 2011

21:26
1
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Συνάντηση συντονισμού δράσεων Κυριακή 30/1/2010, 12:00-2:00 μ.μ. (ΑΣΟΕΕ, είσοδος Δεριγνύ) .

Κινητοποιήσεις στα δημόσια μέσα μεταφοράς (στάσεις, λεωφορεία, μετρό) από Δευτέρα 31/1/2011


Τη Δευτέρα 24.01 Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΟΤΟΕ η Ανοιχτή Συνάντηση που κάλεσαν το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η Επιτροπή Ακρίβεια Stop, η Ανοικτή Πόλη, η Αυτόνομη Παρέμβαση για τον συντονισμό όλων των δράσεων, πρωτοβουλιών, επιτροπών πολιτών, δημοτικών κινήσεων, συνδικαλιστών, φοιτητικών φορέων κλπ που κινούνται, δραστηριοποιούνται και αναπτύσσουν σημαντικές και αξιόλογες παρεμβάσεις ενάντια στο νέο χαράτσι της αύξησης των εισιτηρίων που είναι σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόϊκας.

Στη συνάντηση αυτή ανταποκρίθηκαν και πήραν μέρος κινήσεις, πρωτοβουλίες, επιτροπές, πολίτες με σημαντική ευρύτητα απόψεων, θέσεων, εμπειριών με κοινό παρανομαστή την διάθεση όλων μέσα από τον αξιόλογο και δημιουργικό προβληματισμό που αναπτύχθηκε να συμβάλλουν με δυναμισμό να αναπτυχθεί ένα μαζικό λαϊκό κίνημα – συλλογικής αντίδρασης και ανυπακοής:
«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ τα χαράτσια που αυθαίρετα επιβάλλονται
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ το χρέος που εσείς δημιουργήσατε,
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ για δημόσιες συγκοινωνίες αναβαθμισμένες και φθηνές για όλο τον λαό είναι και δική μας υπόθεση»

Αποφασίστηκε ότι η εβδομάδα 1-5 Φλεβάρη θα είναι εβδομάδα ανυπακοής και αντίδρασης στο χαράτσι της αύξησης των εισιτηρίων- Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.



Μετά τη συνέλευση συντάχθηκε ένα κείμενο συμπερασμάτων, προβληματισμού και δράσεων, σημεία του οποίου παραθέτουμε:

«Καταλήξαμε ο Ανοιχτός Συντονισμός Επιβατών Αττικής (στον τίτλο υπήρχε απόλυτη αποδοχή από όλους χωρίς καμία επιφύλαξη) που ενεργοποιήθηκε θα παραμείνει ανοιχτός σε κάθε διάθεση συμμετοχής και θα εργαστεί μαζί και παράλληλα και με τις αυτόνομες και αυτοτελείς δραστηριότητες που αναπτύσσονται. Δεν αναστέλλουν δηλαδή τις δράσεις τους οι επιτροπές αλλά τις εντάσσουν ως υποστήριξη στον γενικό συντονισμό και κινούνται και ανεξάρτητα από κεντρικούς σχεδιασμούς κυρίως στη περιφέρεια και σε ποιο απομακρυσμένα από το κέντρο σημεία, το ίδιο και με τα υλικά τους, τα χρησιμοποιούν και αυτά μαζί και με τα κεντρικά, τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για επιτροπές που δεν έχουν δικά τους.

Αθροίζουμε τις δυνάμεις μας, πολλαπλασιάζουμε τις πρωτοβουλίες μας όλοι για την μεγαλύτερη ενημέρωση των πολιτών της Αττικής αλλά και την ενεργοποίησή τους και συμμετοχή τους στο κίνημα αντίδρασης και ανυπακοής στο νέο χαράτσι, στην δημιουργία τοπικών επιτροπών και πρωτοβουλιών σε κάθε γειτονιά της Αττικής.

Αρχίζουμε δυναμικά να προετοιμάζουμε την εβδομάδα δράσης 1-5 Φλεβάρη. Συνεχίζονται οι εξορμήσεις ενημέρωσης που ήδη αναπτύσσονται σε γειτονιές και αφετηρίες μεταφοράς και εντείνουμε τη προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών –επιβατών.

Καταλήξαμε ότι η εβδομάδα 1-5 Φλεβάρη είναι εβδομάδα ανυπακοής και αντίδρασης στο χαράτσι της αύξησης των εισιτηρίων- Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Από 1η Φλεβάρη, κάθε ημέρα, με σχετικό ενημερωτικό υλικό που θα εκδοθεί ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ σε αφετηρίες, γραμμές, Μέσα Μεταφοράς και καλούμε τον κόσμο: Να μην πληρώσει το νέο χαράτσι - Να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων για δημόσιες αναβαθμισμένες φθηνές συγκοινωνίες για όλους.

Πρόγραμμα θα υπάρξει αναλυτικό κυρίως για την πρώτη ημέρα .

Θα υπάρξει πλάνο των μαζικών περασμάτων- κόμβων όπου διασταυρώνονται πολλές συγκοινωνίες και μετακινείται πολύς κόσμος π.χ. ΑΤΤΙΚΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΟΜΟΝΟΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ κλπ.

Ανοιχτή Συνέλευση: Κυριακή 30.01 Στόχος και δέσμευση όλων να είναι να προσέλθουν και άλλοι που είτε δεν είχαν συγκροτηθεί ή δεν το είχαν μάθει.

Εξορμήσεις προετοιμασίας:

Σάββατο: 29/1 1-3 Σύνταγμα και ορισμένοι κόμβοι Νερατζιώτισσα, Αγ. Δημήμτριος
Δευτέρα 31/1: 3-5 Σύνταγμα...κόμβοι

Υπήρξαν διάφορες σκέψεις για έκδοση «εναλλακτικού εισιτηρίου» που θα έχει δυο συνθήματα και θα το μοιράζουμε για να το δείχνει ο κόσμος ότι συμμετέχει και αυτός στην άρνηση πληρωμής. Από τους περισσότερους τονίστηκε η ανάγκη ενός πλαισίου οδηγιών αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων και η νομική επιχειρηματική στήριξη».

1 σχόλια:

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.